Κυριακή , 5 Δεκεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Οικονομία / Ξεκινάει τη Δευτέρα η υποβολή των αιτήσεων χρηματοδότησης ΜμΕ επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου

Ξεκινάει τη Δευτέρα η υποβολή των αιτήσεων χρηματοδότησης ΜμΕ επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου

Την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 13:00 ξεκινάει η υποβολή των αιτήσεων χρηματοδότησης, όσον αφορά τη δράση «e-Λιανικό: Επιχορήγηση υφιστάμενων ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου, για την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (Ε.Π.Αν.Ε.Κ., ΕΣΠΑ 2014 – 2020).

Η δράση προβλέπει την ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου, που διατηρούν φυσικό κατάστημα, με συνολική επιχορήγηση ανά Α.Φ.Μ. έως 5000€ (100% χρηματοδότηση).

Εφόσον η επιχείρηση διαθέτει e-shop, η επιχορήγηση είναι έως 1500€ για την αναβάθμισή του, χωρίς να είναι επιλέξιμος ο εξοπλισμός.

Έναρξη επιλεξιμότητας δαπανών: 18/3/2020 και έπειτα.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν οι υφιστάμενες και νεοσύστατες επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου, ανεξαρτήτως της νομικής τους μορφής, που διαθέτουν τους επιλέξιμους από την Πρόσκληση ΚΑΔ 47, είτε ως Κύρια Δραστηριότητα, στην έδρα ή στο υποκατάστημα, είτε ως δραστηριότητα με τα μεγαλύτερα έσοδα.

Ενδεικτικά επιλέξιμες δαπάνες αφορούν:

  • Εξυπηρετητές/διακομιστές (server) για τη φιλοξενία εφαρμογών – λογισμικού απαιτούμενου για τη δημιουργία/αναβάθμιση και λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος
  • Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές (Desktop/Laptop)
  • Άλλος τεχνολογικός εξοπλισμός σχετικός με τη δημιουργία/αναβάθμιση και τη λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος
  • Υπηρεσίες σχεδιασμού, ανάπτυξης και διαχείρισης ηλεκτρονικού καταστήματος e-shop (θα λειτουργεί σε 2 γλώσσες, καθώς και σε περιβάλλον κινητών συσκευών)
  • Ανάπτυξη ή/και πιστοποίηση ψηφιακής πολιτικής ασφάλειας.

Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 80 εκατ. ευρώ και συγχρηματοδοτείται από πόρους του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (Ε.Π.Αν.Ε.Κ.) και από εθνικούς πόρους. Θα υλοποιηθεί δε μέσω του Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητας & Επιχειρηματικότητας (Ε.Φ.Ε.Π.Α.Ε.).

Η διαδικασία υποβολής γίνεται μέσω του ΠΣΚΕ, με την υποχρέωση επισύναψης στο σύνολό τους των απαιτούμενων δικαιολογητικών, που ορίζονται στο Παράρτημα V της Πρόσκλησης.

Η διάρκεια υποβολής των αιτήσεων ορίζεται σε τριάντα μία (31) ημέρες, ήτοι από 22/2/2021 και ώρα 13:00 μέχρι και 24/3/2021 και ώρα 15:00.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νέα δράση του ΕΣΠΑ, τη διαδικασία υποβολής και έγκρισης της αίτησης χρηματοδότησης, καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, μπορείτε να επισκεφθείτε τις παρακάτω σελίδες:

www.antagonistikotita.gr/epanek/prokirixeis.asp?id=73&cs=

www.efepae.gr

www.espa.gr

ή να απευθυνθείτε στη Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, αρμόδιο εταίρο του Ε.Φ.Ε.Π.Α.Ε., με ευθύνη για τις περιφέρειες Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων:

· Στο Γραφείο Πληροφόρησης, Μαιζώνος 122 & Γούναρη, Πάτρα, Δευτέρα – Παρασκευή, από τις 8.00 π.µ. έως τις 3.30 µ.µ., κατόπιν ραντεβού στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διάδοσης του COVID-19

· Στο τηλ. 2610 622711, Τμήμα e-Λιανικό (εσωτ. 7), Γραφείο Πληροφόρησης και Δημοσιότητας (εσωτ. 4)

· Στην ιστοσελίδα www.diaxeiristiki.gr

· Στις σελίδες της υπηρεσίας στα κοινωνικά δίκτυα: FacebookTwitteryoutube , Linkedin

Δείτε Επίσης

Πρόσκληση σε ενημερωτική εκδήλωση για την επιχορήγηση αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Ειδική Γραμματεία ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ και ...