Παρασκευή , 31 Μαΐου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ


Στην ακόλουθη καταγγελία προέβη, με ανακοίνωσή του, το Σωματείο Επισιτισμού – Τουρισμού Ιωαννίνων, αναφορικά με την άρνηση χορήγησης άδειας εργασίας σε εργαζόμενους του εν λόγω κλάδου εκ μέρους των αστυνομικών αρχών:

«Η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων θέτει αυθαίρετα εμπόδια στην εύρεση εργασίας συναδέλφων του κλάδου εν μέσω πανδημίας, την ώρα που το εισόδημά μας τσακίζεται και οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε πότε και με τι όρους θα γυρίσουμε στη δουλειά, ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζει το άνοιγμα χωρίς κανένα απολύτως μέτρο προστασίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελίες συναδέλφων, η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων αρνείται να χορηγήσει άδεια εργασίας σε εργαζομένους, αγνοώντας την απόφαση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου (6/2008), που έκρινε τις διατάξεις του ΠΔ 180/1979 ανίσχυρες κατά το μέρος που επιβάλουν την υποχρέωση έκδοσης άδειας εργασίας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για όσους παρέχουν εργασία σε αυτά εν αντιθέσει με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων.

Αποτέλεσμα της αυθαίρετης εμμονής της αστυνομικής διεύθυνσης Ιωαννίνων είναι συνάδελφοι που έχουν κλείσει συμφωνίες για σεζόν σε νησιά της χώρας να μην μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία πρόσληψής τους και να καταδικάζονται στην ανεργία.

Παρόμοια περιστατικά έχουν προκύψει κατά καιρούς σε όλη την χώρα και με παρέμβαση των εκάστοτε συνδικαλιστικών οργανώσεων στις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις έχουν λυθεί.

Αντίστοιχα κλιμάκιο συνδικαλιστών του σωματείου μας με την συνδρομή του Εργατικού Κέντρου πραγματοποίησε παρέμβαση στην Α.Δ Ιωαννίνων την προηγούμενη εβδομάδα, χωρίς καμία θετική εξέλιξη μέχρι στιγμής.

Είναι εντυπωσιακό το πόσο γρήγορα αντανακλαστικά έχουν όταν πρόκειται για την υλοποίηση αποφάσεων για την καταστολή και την τρομοκρατία των αγώνων των εργαζομένων για μέτρα προστασίας και αξιοπρεπές εισόδημα.
Απαιτούμε άμεσα να χορηγηθεί άδεια εργασίας στους συναδέλφους και να σταματήσουν να μπαίνουν ακόμα περισσότερα εμπόδια στην πάλη των εργαζομένων για το μεροκάματο.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΤΙΣ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΣΤΙΣ 12:00 Μ.Μ., ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ»

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...