Κυριακή , 30 Ιουνίου 2024
Αρχική / Δημαρχος Ιωαννινων / Επί τάπητος τέθηκαν τα ζητήματα των κτηρίων ΚΕΠΑΒΙ και Δομπόλη στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων

Επί τάπητος τέθηκαν τα ζητήματα των κτηρίων ΚΕΠΑΒΙ και Δομπόλη στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων ενημέρωσε το σώμα για τις ενέργειες που γίνονται τόσο για το ΚΕΠΑΒΙ, όσο και για την αξιοποίηση του κτηρίου στο παλιό Πανεπιστήμιο.

Όπως ανέφερε η μελέτη, που έχει εκπονηθεί από την Τράπεζα Πειραιώς για την αξιοποίηση του ΚΕΠΑΒΙ δεν έχει παραληφθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών. Γίνεται τέτοια προσπάθεια, ενώ παράλληλα ο Δήμος συζητά με την ΚΕΠΑΒΙ Α.Ε. και τους αργυροχόους. 

Η Γενική Συνέλευση του ΚΕΠΑΒΙ εντός των επομένων ημερών αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της, ενώ ως το τέλος του μήνα θα υπάρχει οριστική απόφαση για τη δυνατότητα αξιοποίησης του συγκεκριμένου κτηρίου, με τη μεταφορά του Δημαρχείου Ιωαννίνων στον χώρο.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων αναφέρθηκε επίσης σε όλο το ιστορικό για την αξιοποίηση του κτηρίου στη Δομπόλη, τονίζοντας ότι η συζήτηση άνοιξε μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό και την πρόθεσή του να το παραχωρήσει στην πόλη.

«Είναι δεδομένος ο διακριτός ρόλος του Πανεπιστημίου στην αξιοποίηση του κτηρίου. Είναι δεδομένο επίσης ότι η πόλη έχει σημαντικούς πολιτιστικούς χώρους, που δεν έχουν αξιοποιηθεί επαρκώς, όπως επίσης και Μουσεία τα οποία πρέπει να στηρίξουμε. Σε κάθε περίοδο όμως πρέπει να αξιολογούμε τις ανάγκες και να προχωρούμε με γνώμονα αυτές», υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

Τέλος, στην προ ημερήσιας διάταξη συζήτηση αναφέρθηκε στις εξελίξεις για τον ΦΟΔΣΑ, τονίζοντας ότι τα προβλήματα λύνονται με διάλογο και αυτό υποδεικνύει η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας.

Δείτε Επίσης

Συνάντηση του Δημάρχου Ιωαννίνων με τον Δήμαρχο του Schwerte και την Πρόξενο της Ελλάδος στο Ντίσελντορφ

Με τον Γιαννιώτη Δήμαρχο του Schwerte κ. Δημήτριο Αξούργο και την Πρόξενο της Ελλάδος στο ...