Τρίτη , 21 Μαΐου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / «Επιστροφή χρημάτων και της μείωσης ενοικίου κατά 40% ζητά η Κυβέρνηση από τους εργαζόμενους στον τουρισμό-επισιτισμό», όπως καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων

«Επιστροφή χρημάτων και της μείωσης ενοικίου κατά 40% ζητά η Κυβέρνηση από τους εργαζόμενους στον τουρισμό-επισιτισμό», όπως καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων

Τη στήριξή του στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον επισιτισμό-τουρισμό εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων στην ακόλουθη ανακοίνωση:

«Οι εργαζόμενοι του κλάδου τουρισμού-επισιτισμού δεν είναι επαίτες

Στα πρόθυρα της παράνοιας και της οικονομικής εξαθλίωσης σπρώχνει η κυβέρνηση της Ν.Δ. τους εργαζόμενους στον επισιτισμό-τουρισμό.

Αντί να προσφέρει λύσεις, οδηγεί τους εργαζόμενους του κλάδου τουρισμού-επισιτισμού σε απόγνωση. Βρίσκονταν σε μονομερή αναστολή και είχαν τύχει της εύνοιας του μέτρου της μείωσης του ενοικίου τους. Με την έκδοση εγκυκλίου όμως, τους καλεί να επιστρέψουν το 40% της μείωσης του ενοικίου, γιατί έκαναν μονομερή αναστολή σύμβασης!

Και δεν σταματάει εκεί η Κυβέρνηση, αλλά ζητάει και επιστροφή χρημάτων από εργαζομένους, που μήνες τώρα κραυγάζουν για βοήθεια, καθώς δεν καταφέρνουν, ούτε στοιχειωδώς, να  συντηρηθούν από τα επιδόματα, όσοι βέβαια τα δικαιούνται.

Στις πλάτες των εργαζομένων και των μικροϊδιοκτητών βασίστηκε η χώρα τα δύσκολα χρόνια της κρίσης. Οι μισθωτοί εργαζόμενοι στον κλάδο ζούνε στην ανέχεια με τα μικροεπιδόματα. Η κυβέρνηση συνεχίζει να τους γυρίζει την πλάτη προκλητικά.

Ενώνουμε την φωνή μας μαζί τους, στηρίζουμε τον αγώνα τους και καλούμε την κυβέρνηση να ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματά τους.»

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...