Κυριακή , 14 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ

Η Οργάνωση Μελών της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων προχώρησε στην εξής ανακοίνωση για τα γεγονότα της 17ης Νοέμβρη:

«Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό και απερίφραστο τρόπο την ακραία και αδικαιολόγητη αστυνομική βία της οποίας γίναμε μάρτυρες προχθές σε ολόκληρη την χώρα και ειδικά στην πόλη των Ιωαννίνων κατά την διάρκεια της ημέρας της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Οι αστυνομικές δυνάμεις – με την ανοχή αν όχι με εντολή της κυβέρνησης Μητσοτάκη- προέβησαν σε ένα όργιο ανεξέλεγκτης βίας εναντίον πολιτών και φορέων που ήθελαν να συμμετέχουν ειρηνικά και τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας στις εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου εν αντιθέσει με τις αστυνομικές δυνάμεις που δεν τηρούσαν κανένα μέτρο προστασίας.

Οι εκατοντάδες προσαγωγές και οι προπηλακισμοί ειρηνικών πολιτών σε συνδυασμό με την πρότερη αναστολή του άρθρου 11 του Συντάγματος και την απαγόρευση των συναθροίσεων σε ολόκληρη την επικράτεια αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη οδηγεί την χώρα και το δημοκρατικό πολίτευμα σε επικίνδυνους δρόμους που αναπόφευκτα φέρνουν στο νου μνήμες από άλλες σκοτεινές εποχές της ελληνικής ιστορίας.

Στην πόλη των Ιωαννίνων, οι υπεράριθμες αστυνομικές δυνάμεις παρενόχλησαν και εμπόδισαν πολίτες και οργανώσεις να αποτίσουν φόρο τιμής στο Μνημείο των Ηρώων Πολυτεχνείου και η αναίτια και ωμή αστυνομική βία οδήγησε σε τραυματισμούς εστιακών φοιτητών. Η βάρβαρη επίθεση εναντίον των εστιακών φοιτητών είναι το πιο έντονο περιστατικό αστυνομικής βίας των τελευταίων χρόνων στην πόλη των Ιωαννίνων με τραυματισμούς δύο φοιτητών ενός εκ των οποίων πολύ σοβαρός που οδήγησε στην διακομιδή τους στο νοσοκομείο.

Η ακραία αστυνομική βία ήταν σχέδιο μιας προσπάθειας προβοκάτσιας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη ώστε να αποκρύψει την αδυναμία και την παντελή ανικανότητά της να διαχειριστεί την κρίση από την πανδημία του κορωνοϊού. Την βαθιά υγειονομική κρίση που έχει προκύψει εξαιτίας της έλλειψης σχεδίου για την αντιμετώπισή της, την κατάρρευση της οικονομίας, την ανοχή και κάλυψη παντός είδους εργοδοτικών αυθαιρεσιών, την υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης με την μη ορθή και αποτελεσματική χρήση της τηλεκπαίδευσης και πολλά άλλα ζητήματα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη δημιούργησε και δεν μπορεί να λύσει.

Για όλα αυτά τα οποία διαδραματίστηκαν προχθές υπάρχουν ευθύνες . Ζητάμε την άμεση απόδοση ευθυνών για την ωμή βία που ασκήθηκε σε βάρος ειρηνικών πολιτών και οργανώσεων και για την γενικότερη απαράδεκτη στάση των αστυνομικών δυνάμεων. Κύριος υπεύθυνος όμως , είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία είναι σίγουρο ότι θα μνημονεύεται στη σύγχρονη ελληνική ιστορία ως μία κυβέρνηση που διακινδύνεψε την  παρέκκλιση από το δημοκρατικό πολίτευμα για να κρύψει την δική της ανικανότητα να διαχειριστεί τα φλέγοντα ζητήματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία.»

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...