Τετάρτη , 29 Ιουνίου 2022
Αρχική / Απασχόληση / Ερώτηση της Μερόπης Τζούφη προς τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, για την απόλυση επικουρικής ιατρού από το Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα»

Ερώτηση της Μερόπης Τζούφη προς τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, για την απόλυση επικουρικής ιατρού από το Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, κατέθεσε η Μερόπη Τζούφη σχετικά με την εκδικητική, όπως την χαρακτήρισε, απόλυση επικουρικής ιατρού από το Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα». 

Στην ερώτηση, που συνυπογράφουν 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ των οποίων και ο τομεάρχης Υγείας Ανδρέας Ξανθός, γίνεται λόγος για εκδικητική μη-ανανέωση σύμβασης της γαστρεντερολόγου και μητέρας μονογονεϊκής οικογένειας, Βασιλικής Τσακτσίρα, από τη διοίκηση του νοσοκομείου, έπειτα από αίτημά της να λάβει άδεια ειδικού σκοπού, όταν έκλεισαν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και έπρεπε να μείνει σπίτι με τον γιο της, ηλικίας μόλις 2 ετών.

Όπως τονίζει η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: 

«Δεδομένης της επιδημιολογικής εικόνας που παρουσιάζει η χώρα μας και της ασφυκτικής πίεσης που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, οι μη-ανανεώσεις των συμβάσεων του ακτινολόγου Κώστα Καταραχιά στο Νοσοκομείο “Άγιος Σάββας” και της γαστρεντερολόγου Βασιλικής Τσακτσίρα στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα, προκαλούν ανησυχία και προβληματισμό για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούν από τον Υπουργό Υγείας να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους οι δύο επικουρικοί εξαιρέθηκαν από τη ρύθμιση που παρατείνει τη θητεία όλων των επικουρικών ιατρών και του λοιπού επικουρικού προσωπικού, λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας. Επίσης τον καλούν να εφαρμόσει τον νόμο και να παρατείνει τη σύμβαση της επικουρικής γαστρεντερολόγου στο Γ.Ν. Ιωαννίνων “Γ. Χατζηκώστα”.»

Δείτε Επίσης

Υψηλή επίδοση στις Πανελλήνιες, για την Μυρσίνη Ντούτση του 9ου ΓΕΛ στα Καρδαμίστια

Ο Διευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων του 9ου ΓΕΛ Ιωαννίνων (Καρδαμιτσίων) συγχαίρει τους μαθητές του ...