Πέμπτη , 1 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Απασχόληση / Παρέμβαση του Τομέα Υγείας & Πρόνοιας του ΜέΡΑ25 για την απόλυση επικουρικής ιατρού από το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα»

Παρέμβαση του Τομέα Υγείας & Πρόνοιας του ΜέΡΑ25 για την απόλυση επικουρικής ιατρού από το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα»

Με αφορμή τη δεύτερη απόλυση επικουρικού ιατρού, αυτή τη φορά στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα, το ΜέΡΑ 25 Ιωαννίνων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε έκπληκτοι τη στοχευμένη και εκδικητική στάση της Διοίκησης του Γ.Ν.Ι. «Γ. Χατζηκώστα», που δεν είναι άλλη από την αλαζονική και παράνομη, άρνηση παράταση σύμβασης επικουρικής ιατρού, ειδικής γαστρεντερολόγου, μέχρι τις 31/10/2021, όπως προβλέπεται από τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας. Η πράξη αυτή δεν είναι μόνο ξεκάθαρα επιλεκτική και άδικη, αλλά είναι πρακτικά ισοδύναμη με απόλυση.

Είναι πραγματικά ανήκουστο σε τόσο δύσκολους καιρούς ο Διοικητής να παίρνει την απόφαση με το «έτσι θέλω», με αποτέλεσμα το νοσοκομείο να χάνει μια εξειδικευμένη ιατρό, που είναι πραγματικά απαραίτητη.

Και ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι η συγκεκριμένη ιατρός δεν έπραξε τίποτα διαφορετικό από το να ζητήσει τα αυτονόητα δικαιώματα της ίδιας και των ασθενών, που είναι η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του γαστρεντερολογικού τμήματος του Γ.Ν.Ι. «Γ. Χατζηκώστα», αντί να την στέλνουν για εκδούλευση σε εφημερίες στο ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, με αλλότρια καθήκοντα από αυτά του ειδικού γαστρεντερολόγου.

Επιπλέον, ζητάει την εφαρμογή του νόμου άδειας ειδικού σκοπού, καθότι είναι εργαζόμενη μητέρα μονογονεϊκής οικογένειας σε καιρό πανδημίας.

Οι διοικήσεις των νοσοκομείων πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι οι επικουρικοί ιατροί, που έχουν στηρίξει την κοινωνία σε καιρό πανδημίας, δεν είναι αναλώσιμοι και ότι οποιαδήποτε αυταρχική, αλαζονική, αυθαίρετη συμπεριφορά συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα. Τα νοσοκομεία δεν είναι ιδιοκτησία κανενός για να αποφασίζει αυθαίρετα ό,τι θέλει. Αντίθετα, ρόλος των διοικήσεων είναι να υπηρετούν τους εργαζόμενους των νοσοκομείων και όλων των κατοίκων της πόλης τους.

Δυστυχώς, αντί για αυτό το ρόλο εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος, είδαμε τον εξευτελισμό και τη φίμωση μιας ιατρού από ένα διορισμένο υπάλληλο της κυβέρνησης, γεγονός που αναδεικνύει την ίδια αλαζονεία της εξουσίας με αυτούς που τον διόρισαν. Μια αυθαιρεσία αντίθετη στην απόφαση της ΥΠΕ για την παράταση όλων των συμβάσεων, η οποία συνιστά μια ωμή και προκλητική πράξη, με απώτερο στόχο την τρομοκράτηση όλων των επικουρικών ιατρών.

Τόσο ο Τομέας Υγείας και Πρόνοιας του ΜέΡΑ25 όσο και το ΜέΡΑ25 Ιωαννίνων καταδικάζουμε απερίφραστα την παράνομη και αυθαίρετη πράξη απόλυσης στην οποία προέβη η Διοίκηση του Γ.Ν.Ι. «Γ. Χατζηκώστα» και απαιτούμε:

  • Άμεση επιστροφή της ιατρού στη θέση εργασίας της.
  • Καμία απόλυση επικουρικών ιατρών και τη μονιμοποίησή τους.
  • Άμεση κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων του Νοσοκομείου Χατζηκώστα.
  • Άμεση διενέργεια ΕΔΕ για την παράνομη στάση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Χατζηκώστα.»

Δείτε Επίσης

Συνάντηση δημάρχου Ιωαννίνων με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος ...