Πέμπτη , 24 Αυγούστου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / ΓΙΑΝΝΕΝΑ- Με μία μεγάλη γιορτή, που στήθηκε στην στην Ακτή Μιαούλη,ολοκληρώθηκε ο ΔΕΗ Διεθνης Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας

ΓΙΑΝΝΕΝΑ- Με μία μεγάλη γιορτή, που στήθηκε στην στην Ακτή Μιαούλη,ολοκληρώθηκε ο ΔΕΗ Διεθνης Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας

Με μία μεγάλη γιορτή, που στήθηκε στην στην Ακτή Μιαούλη, στη λίμνη Παμβώτιδα των Ιωαννίνων, ολοκληρώθηκε ο ΔΕΗ Διεθνης Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας. Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» στον τερματισμό του 5ου και τελευταίου ετάπ του αγώνα, μεταξύ αυτών ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς.

«Είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι. Προσωπικά νιώθω ιδιαίτερα ικανοποιημένος που ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Χαίρομαι που είναι εδώ και ο περιφερειάρχης Ηπείρου, προσωπικός μου φίλος, Αλέκος Καρχιμάνης, που αμέσως ανταποκρίθηκε στα όσα έπρεπε να γίνουν σε κάθε επίπεδο, με αποκορύφωμα να ενεργήσει τάχιστα, ώστε να αποκατασταθεί ο ιστορικός δρόμος της Κατάρας.

Ιδιαίτερα ευχαριστώ και τον δήμαρχο Ιωαννιτών, Μωυσή Ελισάφ, που επίσης έκανε ό,τι είναι δυνατόν για να έχουμε τις καλύτερες συνθήκες, αλλά και όλους τους αρμόδιους όλων των Περιφερειών και των Δήμων που ενεπλάκησαν με πολύ μεγάλη θέρμη», δήλωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος έκανε λόγο για μία «ποδηλατική επανάσταση» και συμπλήρωσε:

«Η Ελλάδα βρίσκεται εδώ και μία εβδομάδα σε δέκτες 150 χωρών και των 5 Ηπείρων. Αυτή η προβολή πολλαπλασιάζεται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου δημοσιογράφοι, αθλητές, ΜΜΕ, απλοί πολίτες αναπαράγουν τις ζωντανές Live streaming μεταδόσεις, καθώς και τις υπέροχες εικόνες από τα τοπία της χώρας μας.

Ο επίσημος πρεσβευτής της Διοργάνωσης, ο Μαρκ Κάβεντις, αφιέρωσε χώρο στους δικούς του λογαριασμούς που αριθμούν αθροιστικά πάνω από 1 εκατ. ακολουθούς, ενώ και τα εγχώρια ΜΜΕ αγκάλιασαν το γεγονός.

Ο απερχόμενος αλλά, ευτυχώς για εμάς, σύντομα αναβαθμισμένος στην Αμερικανική Κυβέρνηση, πρέσβης των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, που ήρθε και στην Κρήτη αλλά και στο δεύτερο ετάπ στο ΟΑΚΑ, μου το είπε και το πιστεύω: στην Ελλάδα επιτελείται μία ποδηλατική επανάσταση! Πράγματι έτσι είναι, πλέον το πιστεύω.

Αυτό που έγινε ήταν από τα καλύτερα όνειρά μας, η συστράτευση ήταν μοναδική και συγκινητική. Οι άνθρωποι του Υφυπουργείου Αθλητισμού, η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας και όλοι όσοι βοήθησαν να γίνει πραγματικότητα αυτό το όνειρο, αξίζουν συγχαρητήρια!

Οι άνθρωποι που δούλεψαν, οι ακάματοι και πάντα χαμογελαστοί εθελοντές μας, ο Ερυθρός Σταυρός, η Ελληνική Αστυνομία, κάθε φορέας της τοπικής αυτοδιοικησης.

Προσωπικά τους ευχαριστώ όλους. Δημιουργούμε ένα τεράστιο γεγονός, όχι μόνο αθλητικό. Χτίζουμε ένα κίνητρο ανάπτυξης για το ποδήλατο, τόσο ως άθλημα, αλλά και ως μέσο ασφαλούς και βιώσιμης κινητικότητας.

Είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε και άλλο για να γίνει το όνειρο πιο… ηχηρό σε όλους. Η Ελλάδα πρέπει να έχει τον δικό της μεγάλο Γύρο στα πρότυπα παρόμοιων διοργανώσεων σε ολόκληρο τον κόσμο. Πέρασε μία συναρπαστική εβδομάδα για όλους μας».

Ο Γιώργος Αμυράς παρομοίασε τον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο ως ένα τρένο, με πολλά βαγόνια: «Κάθε βαγόνι και ένας υπέροχος σταθμός, ένα βαγόνι που υπηρετεί το ποδήλατο ως άθλημα, το άλλο βαγόνι το “τουριστικό”, καθώς οι περιοχές που περνάει το πελοτόν προβάλλονται και δέχονται επισκέπτες από όλον τον κόσμο, και ένα βαγόνι για το “περιβάλλον” που εμείς στο Υπουργείο έχουμε επενδύσει για να αφήσει το οικολογικό του αποτύπωμα», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Εξαιρετικά ικανοποιημένοι ήταν και ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέκος Καχριμάνης, όπως και ο δήμαρχος Ιωαννιτών, Μωυσής Ελισάφ, που εξέφρασαν τον ενθουασιασμό τους για τον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας.

«Είναι σημαντικό για εμάς να είμαστε μέρος αυτής της τεράστιας διοργάνωσης. Ευχαριστούμε τον Λευτέρη Αυγενάκη για την ευκαιρία που μας έδωσε και ανυπομονούμε για τον επόμενο Γύρο».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού πριν από τον τερματισμό συμμετείχε στις παράλληλες δράσεις κάνοντας ποδήλατο γύρω από την πόλη των Ιωαννίνων μαζί με τον Γιώργο Αμυρά, τον Αλέκο Καχριμάνη, και τους Βουλευτές Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφαλά, Σταύρο Καλογιάννη, τον Δήμαρχο Ιωαννιτών, Μωϋσή Ελισάφ, τον δήμαρχο Ζαγορίου, Γιώργο Σουκουβέλο και τον πρόεδρο του ΠΕΑΚΙ, Παντελή Κολόκα.

Δείτε Επίσης

Ο τερματοφύλακας Γ.Αλευράς ,θυμάται εικόνες από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στα Γιάννενα και άλλες ιστορίες….

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— “Εγώ  ξεκίνησα να πηγαίνω γήπεδο  το 1953….Ήμουν 7 χρόνων και μια μέρα ...