Κυριακή , 5 Δεκεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Διεθνή Νέα / Οι τζιχαντιστές ανέλαβαν την ευθύνη τριών αποκεφαλισμών

Οι τζιχαντιστές ανέλαβαν την ευθύνη τριών αποκεφαλισμών

Οι τζιχαντιστές ανέλαβαν την ευθύνη τριών αποκεφαλισμών1422185729_320107.jpg

Την ευθύνη για τον αποκεφαλισμό ενός ανώτερου αξιωματικού της ιρακινής αστυνομίας και δύο Ιρακινών στρατιωτών, ανέλαβε την Κυριακή η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Τρεις δολοφονίες που προστίθενται στον μακρύ κατάλογο των ακροτήτων τις οποίες έχουν διαπράξει οι τζιχαντιστές.

Η ευθύνη αναλήφθηκε με μια ανάρτηση σε έναν ιστότοπο και μέσω ενός μηνύματος σε λογαριασμό στο Twitter που χρησιμοποιούν υποστηρικτές του ΙΚ.

Οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν απεικονίζουν τον αποκεφαλισμό ενός άνδρα με μια μασέτα—αναφέρεται πως ήταν αστυνομικός υποδιευθυντής.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σε μια από τις φωτογραφίες εικονίζεται με δεμένα τα μάτια, στα γόνατα, μπροστά σε ενόπλους.

Σε άλλες φωτογραφίες εικονίζεται ένας μασκοφόρος τζιχαντιστής καθώς αποκεφαλίζει έναν άνδρα με στολή αγγαρείας, ο οποίος αναφέρεται ότι ήταν ένας Ιρακινός στρατιώτης που είχε αιχμαλωτιστεί από μέλη του ΙΚ.

Ένας δεύτερος στρατιωτικός εικονίζεται επίσης να δολοφονείται στον ίδιο χώρο σε μια ακόμη φωτογραφία.

Η αυθεντικότητα των φωτογραφιών αυτών δεν ήταν δυνατό να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή, όπως σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το ΙΚ ελέγχει τεράστιες εκτάσεις της επικράτειας της Συρίας και του Ιράκ, όπου εξαπέλυσε ευρείας κλίμακας έφοδο τον περασμένο Ιούνιο.

Η τζιχαντιστική οργάνωση, η οποία κατηγορείται για εθνοκάθαρση και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από τον ΟΗΕ, έχει πολλαπλασιάσει τις ακρότητες —εκτελέσεις, απαγωγές, σταυρώσεις— στις περιοχές που ελέγχει.

Το Σάββατο το ΙΚ ανακοίνωσε μέσω ενός βίντεο ότι αποκεφάλισε έναν Ιάπωνα όμηρο που κρατούσε στη Συρία, προκαλώντας ένα κύμα αγανάκτησης σε διεθνές επίπεδο και ειδικά στο Τόκιο.

Ο Κέντζι Γκότο ήταν ο δεύτερος Ιάπωνας ο οποίος εκτελέστηκε μέσα σε μία εβδομάδα από την εξτρεμιστική σουνιτική οργάνωση, η οποία συνεχίζει να κρατεί όμηρο έναν Ιορδανό πιλότο τον οποίο μέλη της αιχμαλώτισαν τον περασμένο Δεκέμβριο αφού το F-16 το οποίο χειριζόταν κατέπεσε στη Συρία, όπου συμμετείχε σε επιδρομή που διεξήγαγε ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ.

Δείτε Επίσης

Τρίτο ετήσιο βραβείο της Ευρωομάδας της Αριστεράς GUE / NGL για «δημοσιογράφους, μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος και υπερασπιστές του δικαιώματος στην πληροφόρηση»

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, με αφορμή την τρίτη ετήσια απονομή ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments