Ο Skoumas δηλώνει μουσικός, συνθέτης, σκηνοθέτης και λάτρης της ηπειρώτικης λαχανόπιτας. Ζει μόνιμα στην Άρτα και η συζήτηση για το παράξενο είδος μουσικής του και τα βίντεό του που σατιρίζει την ελληνική πραγματικότητα έγινε μέσω skype.

«Είμαι εντελώς αυτοδίδακτος και ασχολούμαι με τη μουσική από πιτσιρικάς. Πέρασα όλη τη ροκ φάση. Μαζευόμασταν με φίλους και παίζαμε κιθάρες, είχαμε και μπάντα όλα αυτά τα κλασικά» λέει.

«Ήμουν πάντα δημιουργικός, μου άρεσαν τα καλλιτεχνικά, αλλά επίσης μου άρεσε να καταπιάνομαι με διαφορετικά πράγματα ταυτόχρονα. Σπούδασα προγραμματιστής και στη σχολή έβγαζα το χαρτζιλίκι μου δουλεύοντας ως βοηθός σε βιντεοσκοπήσεις γάμων. Τότε μου ήρθε η ιδέα να φτιάξω χιουμοριστικά βίντεο και να τα ανεβάσω στο YouTube. Κάπως έτσι ξεκίνησα. Έκανα τους «Κάγκουρες» και το «Χορεύω trance» και έγινε χαμός. Εγώ απλά μάζευα τους φίλους μου και γυρίζαμε βιντεάκια σε διάφορα σημεία στην Άρτα.

Τα βιντεάκια αυτά κατά καιρούς τα έπαιζαν στο «Ράδιο Αρβύλα» αλλά και σε μια εκπομπή σε κανάλι της Πάτρας. Σε κάποια φάση σταμάτησα να το κάνω, είχα αρχίσει να καταπιάνομαι με άλλα πράγματα και αισθανόμουν ότι το χιούμορ μου εξαντλείται. Ξεκίνησα τα ταξίδια με την ιδιότητα του προγραμματιστή και πού και πού έκανα και κάποια νέα επεισόδια.

_NIK1979-Edit_NIK1905-Edit

Τώρα τελευταία έχω ξεκινήσει και πάλι την ενασχόλησή μου με τη μουσική και πολύ δυναμικά μάλιστα. Έχω αφήσει λίγο στην άκρη τα σατιρικά βίντεο και έχω αρχίσει να ασχολούμαι με ένα είδος μουσικής που δεν ξέρω αν υπάρχει σαν είδος. Είναι κάτι ανάμεσα στην electro, pop και rock με ψυχεδελικά στοιχεία, δεν ξέρω πώς ακριβώς να το περιγράψω. Σκοπός των κομματιών είναι να ανεβάσουν τη διάθεση. Δεν έχουν λόγια αυτά τα κομμάτια, πρόκειται για μελωδίες που τις δημιουργώ με το στόμα μου και μετά τις επεξεργάζομαι και τις συνθέτω στον υπολογιστή. Είναι κάτι που μου αρέσει πολύ και θέλω να ασχοληθώ σοβαρά με αυτό. Θυμάμαι ότι από μικρός όταν βαριόμουνα μου ερχόντουσαν μελωδίες στο μυαλό. Κάποια στιγμή αποφάσισα να πάρω ένα μικρόφωνο και να αρχίσω να τις καταγράφω. Έχω ήδη κυκλοφορήσει κάποια κομμάτια και το αγαπημένο μου είναι το «nouminaia». Το βίντεο για το συγκεκριμένο τραγούδι το γύρισα στο Χονγκ Κονγκ, στο τελευταίο μου ταξίδι και σε αυτό παίζουν φίλοι και συνεργάτες μου προγραμματιστές. Τώρα σκέφτομαι να μαζέψω όλα τα καινούρια μου κομμάτια και να βγάλω ένα άλμπουμ.

Πλέον στοχεύω στο παγκόσμιο νέο κοινό και δεν έχει ακόμη γίνει το μπαμ. Πιστεύω όμως ότι με τον καιρό θα αναγνωριστεί η αξία των κομματιών μου, όταν θα αρχίσουν να εξελίσσονται και θα αρχίσω και εγώ να ασχολούμαι παραπάνω. Ξέρω ότι με ακούν στο εξωτερικό, ειδικά στην Καλιφόρνια και γενικά έχω πολύ καλή ανταπόκριση. Στην Ελλάδα στηρίζουν τις προσπάθειές μου και γράφουν πολλά θετικά σχόλια. Στο εξωτερικό το κοινό είναι λίγο πιο αόριστο ακόμη».

_NIK1834_NIK1887-Edit

Το Skoumas πώς προέκυψε;
Ήταν ένα ψευδώνυμο που είχε παλιά ο πατέρας μου, δεν σημαίνει κάτι συγκεκριμένο, απλά μου αρέσει πολύ το πώς ακούγεται.

Πόσο σε έχει βοηθήσει το YouTube;
Σε βοηθάει για να πάρει μία είδους προβολή η δουλειά σου. Και αν καταφέρεις να ξεφύγεις στα νούμερα μπορεί να σε βοηθήσει και οικονομικά. Στην Ελλάδα, βέβαια, είναι λίγο δύσκολο να κάνεις μεγάλο νούμερα.

Πώς είναι η ζωή στην Άρτα;
Εδώ στην Άρτα οι ρυθμοί είναι πολύ χαλαροί και καμία σχέση δεν έχουν με το Χονγκ Κονγκ όπου θα πάω σε λίγες μέρες. Βιώνω τα δύο άκρα μονίμως.

Η Άρτα σε στηρίζει; Είναι έτοιμη για αυτό το νέο είδος μουσικής;
Όλοι ξέρουν εδώ ότι ασχολούμαι συνέχεια με δημιουργικά πράγματα. Δε νομίζω ότι είναι και τόσο έτοιμοι για το είδος που φτιάχνω, ακούνε μερικά κομμάτια αλλά δεν περιμένω αποκτήσω κοινό εδώ. Οι «Κάγκουρες» είχαν μεγάλη ανταπόκριση.

Έχετε κάγκουρες εκεί;
Ναι, αμέ, πώς δεν έχουμε. Και πού δεν έχει;

Έχεις υπάρξει κάγκουρας;
Είχα περάσει και εγώ μία μικρή περίοδο, αλλά ποτέ τίποτα τρελό. Δεν είχα ποτέ παπάκι, απλά είχα το μαλλί μου με ζελέ.

photo2IMG_0055IMG_0096

Ποιο είναι το αγαπημένο σου κανάλι στο YouTube;
Στην Ελλάδα ο Κοντοπίδης και στο εξωτερικό το pewdiepie. Στην Ελλάδα τους παρακολουθώ όλους, γιατί ο καθένας βγάζει και κάτι διαφορετικό.

httpssss://www.youtube.com/channel/UC6LMVdtJHYWfzWkER-P7LHQ

httpsss://www.skoumas.com/

grekamag.gr