Δευτέρα , 4 Σεπτεμβρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Καραμανλής: Το έργο Άκτιο-Αμβρακία προχωράει νωρίτερα από τα χρονοδιαγράμματα

Καραμανλής: Το έργο Άκτιο-Αμβρακία προχωράει νωρίτερα από τα χρονοδιαγράμματα

Την ικανοποίηση του, ότι το έργο Άκτιο-Αμβρακία, προχωράει νωρίτερα από τα χρονοδιαγράμματα, εξέφρασε ο υπουργός Υποδομών & Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο οποίος περιοδεύει από το πρωί στην περιοχή του εργοταξίου.

 

Ο υπουργός, ο οποίος συνοδεύεται από τον υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, τη γενική γραμματέα του υπουργείου και στελέχη της κατασκευάστριας εταιρείας ”Μυτιληναίος”, επισκέφτηκε την παράκαμψη Αμφιλοχίας, προκειμένου να ενημερωθεί για την πρόοδο των εργασιών «ενός πολύπαθου και μπλοκαρισμένου έργου, το οποίο πραγματικά κινδύνεψε να μην γίνει», όπως χαρακτηρίστηκα τόνισε.

 

«Βλέπουμε με πολύ μεγάλη ικανοποίηση, ότι το έργο προχωράει νωρίτερα από τα χρονοδιαγράμματα. Επομένως είμαστε στην ευχάριστη θέση, σήμερα να σας πούμε ότι το έργο αυτό, τα πρώτα 17 από τα 32 χιλιόμετρα, θα παραδοθούν νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα, δηλαδή μέσα στο καλοκαίρι. δηλαδή μέσα στο επόμενο τρίμηνο, και το έργο θα προχωρήσει κανονικά και θα παραδοθεί όπως πρέπει, στο τέλος του 2023» σημείωσε ο κ. Καραμανλής.

 

Επισήμανε πως το έργο Άκτιο-Αμβρακία δεν είναι το μοναδικό στην ευρύτερη περιοχή, καθώς σε εξέλιξη υπάρχουν και άλλα έργα, τα οποία αναβαθμίζουν γενικότερα όλη η περιοχή της Δυτικής Ελλάδος, «έργα τα οποία θα προσδώσουν πολύ μεγάλη σημασία στον τόπο».

 

«Επομένως συνεχίζουμε με λίγα λόγια και με γοργά βήματα, να ολοκληρώσουμε έναν σχεδιασμό, που βγάζει μία περιοχή πραγματικά από την απομόνωση», υπογράμμισε ο υπουργός.

 

Σε ερωτήσεις αναφορικά με τη σύνδεση της Ιόνιας Οδού με την Πρέβεζα, του άξονα Ιωάννινα-Κακαβιά, είπε πως έχουμε μία σειρά από έργα και ότι όλα προχωρούν σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου. Ανέφερε πως όπου υπάρχουν ζητήματα «καθόμαστε πάνω με τους τοπικούς παράγοντες, με την περιφέρεια με τους δήμους, και προσπαθούμε να βρούμε λύση» και προσέθεσε:

 

«Αυτό όμως που πρέπει σήμερα να κρατήσουμε είναι ότι τα έργα αυτά, έργα μπλοκαρισμένα επί χρόνια επιτέλους δρομολογούνται, επιτέλους τελειώνουν, και αυτό είναι νομίζω το μήνυμα που πρέπει σήμερα να κρατήσουμε όλοι».

 

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ο υπουργός τόνισε: «Ανακοινώνουμε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, έχουμε συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία και ενημερώνουμε πάντα τους πολίτες της περιοχής για την εξέλιξη των έργων».

 

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Γαρδελίνος, γενικός διευθυντής Τομέα Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης της ”Μυτιληναίος”, ευχαρίστησε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και τις αρμόδιες υπηρεσίας για την αμέριστη υποστήριξή, ενώ επισήμανε πως η παράκαμψη Αμφιλοχίας είναι το πρώτο μέρος του έργου που θα παραδοθεί σύντομα, ολοκληρώνεται, σημειώνοντας ότι οι εργασίες προχώρησα μέσα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας και της αγοράς λόγω πολέμου.

 

Δείτε Επίσης

Ο τερματοφύλακας Γ.Αλευράς ,θυμάται εικόνες από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στα Γιάννενα και άλλες ιστορίες….

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— “Εγώ  ξεκίνησα να πηγαίνω γήπεδο  το 1953….Ήμουν 7 χρόνων και μια μέρα ...