Τετάρτη , 31 Ιανουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Εκπαίδευση / Κατάληψη της Πρυτανείας από φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Κατάληψη της Πρυτανείας από φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Σε κατάληψη της Πρυτανείας στο Μεταβατικό Κτήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προχώρησαν φοιτητές του ιδρύματος σήμερα το πρωί, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους κατά του νέου νόμου του Υπουργείο Παιδείας. Σε ανακοίνωση της «Συνέλευσης Πρυτανείας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων» εκφράζεται για μια ακόμη φορά η αντίθεση στον νέο εκπαιδευτικό νόμο και τονίζονται χαρακτηριστικά τα εξής:

«Με την ψήφιση του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη καταπατάται το αυτοδιοίκητο του πανεπιστημίου και δημιουργείται το νομοθετικό πλαίσιο για την εν δυνάμει καταπάτηση της ελεύθερης διάδοσης ιδεών εντός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, βάζοντας την αστυνομία μέσα σε αυτά.

Την ώρα που για το νέο αστυνομικό σώμα δίνονται 30.000.000 ευρώ, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για το 2020 πήρε χρηματοδότηση 4.488.572 ευρώ και το 2021 θα υπάρξει περαιτέρω μείωση. Αυτά δεν τα λέμε από κάποια προσήλωση στον οικονομισμό, αλλά ακριβώς για να δείξουμε ότι είναι πολιτική επιλογή του κράτους να επενδύσει στην καταστολή αντί στην παιδεία.

Η ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας, σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης, έχει υποστεί τεράστια πλήγματα, με τις πλατφόρμες να πέφτουν, πολλούς φοιτητές να έχουν προβλήματα πρόσβασης σε αυτή, αλλά και έντονη αύξηση των κρουσμάτων καθηγητικής αυθαιρεσίας, όπου η τηλεκπαίδευση είναι συνθήκη που την βοηθά να ευδοκιμήσει. Ακόμη, υπάρχουν φοιτητές που δεν μπορούν εδώ και έναν χρόνο να πάρουν πτυχίο, καθώς δεν μπορούν να κάνουν την πρακτική τους, ενώ άλλοι καλούνται, σε αντικείμενα τα οποία έχουν άμεση σύνδεση με την χρήση εργαστηρίων να κάνουν «εικονικά εργαστήρια».

Καλούμε όποιον και όποια θέλει να συμμετάσχει στην κατάληψη, «οριζόντια, αμεσοδημοκρατικά, χωρίς παρατάξεις και κόμματα, για να γίνει η κατάληψη το κέντρο αγώνα, που αναλογεί στους βάρβαρους καιρούς τους οποίους ζούμε.»

Δείτε Επίσης

Συνάντηση δημάρχου Ιωαννίνων με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος ...