Τετάρτη , 31 Ιανουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Εκπαίδευση / Αιφνίδια διακοπή του προγράμματος σίτισης στα σχολεία καταγγέλλει η ΛΑΕ

Αιφνίδια διακοπή του προγράμματος σίτισης στα σχολεία καταγγέλλει η ΛΑΕ

Την ακόλουθη ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Ενότητα, με αφορμή την απότομη διακοπή των σχολικών γευμάτων εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας:

«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΚΟΒΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ!

Την περασμένη Παρασκευή, χωρίς καμιά προηγούμενη ενημέρωση, ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας ότι από 1-3-2021 διακόπτεται το πρόγραμμα σίτισης στις 1227 σχολικές μονάδες και στους 185.000 μαθητές της χώρας, που συμμετέχουν σε αυτό.
Η δικαιολογία του Υπουργείου Παιδείας ότι η διακοπή οφείλεται στην καθυστέρηση των διαδικασιών για την έγκριση της νέας σύμβασης δεν πείθει κανέναν και εκθέτει ακόμα περισσότερο την κ. Κεραμέως, η οποία όφειλε εγκαίρως να έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.
Η εμμονή της Κυβέρνησης στις νεοφιλελεύθερες επιλογές της, που αναδεικνύεται περισσότερο εν μέσω πανδημίας, ξεπερνά κάθε όριο.
Η άρνηση για προσλήψεις εκπαιδευτικών, για λήψη μέτρων προστασίας στα σχολεία και ενίσχυση των υποδομών, φτάνει τώρα και στην διακοπή των προγραμμάτων σίτισης.

ΩΣ ΕΔΩ!

Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΠΑΙΤΕΙ:

ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΝΕΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΦΑΓΗΤΟ!»

Δείτε Επίσης

Γ.Πλεύρης (Διευθυντής 1ου Γυμνασίου Ιωαννίνων) -Τιμάμε τον SAMUEL PATY,τον εκπαιδευτικό ,ήρωα της σύγχρονης εποχής.Αποφασισμένος δάσκαλος να διδάξει την ελευθερία της έκφρασης.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Στην πρωτοβουλία  του 1ου Γυμνασίου  Ιωαννίνων να κρατηθεί  στην πρωινή  προσευχή ενός  ...