Τρίτη , 28 Μαρτίου 2023
Αρχική / Εκπαίδευση / Αιφνίδια διακοπή του προγράμματος σίτισης στα σχολεία καταγγέλλει η ΛΑΕ

Αιφνίδια διακοπή του προγράμματος σίτισης στα σχολεία καταγγέλλει η ΛΑΕ

Την ακόλουθη ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Ενότητα, με αφορμή την απότομη διακοπή των σχολικών γευμάτων εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας:

«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΚΟΒΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ!

Την περασμένη Παρασκευή, χωρίς καμιά προηγούμενη ενημέρωση, ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας ότι από 1-3-2021 διακόπτεται το πρόγραμμα σίτισης στις 1227 σχολικές μονάδες και στους 185.000 μαθητές της χώρας, που συμμετέχουν σε αυτό.
Η δικαιολογία του Υπουργείου Παιδείας ότι η διακοπή οφείλεται στην καθυστέρηση των διαδικασιών για την έγκριση της νέας σύμβασης δεν πείθει κανέναν και εκθέτει ακόμα περισσότερο την κ. Κεραμέως, η οποία όφειλε εγκαίρως να έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.
Η εμμονή της Κυβέρνησης στις νεοφιλελεύθερες επιλογές της, που αναδεικνύεται περισσότερο εν μέσω πανδημίας, ξεπερνά κάθε όριο.
Η άρνηση για προσλήψεις εκπαιδευτικών, για λήψη μέτρων προστασίας στα σχολεία και ενίσχυση των υποδομών, φτάνει τώρα και στην διακοπή των προγραμμάτων σίτισης.

ΩΣ ΕΔΩ!

Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΠΑΙΤΕΙ:

ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΝΕΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΦΑΓΗΤΟ!»

Δείτε Επίσης

Α.Ταλιγκάρου(Εκπαιδευτικός)-Είναι μια κραυγή  για βοήθεια….. Υπάρχει τρόπος να “δούμε”στην καρδιά του= Πειθαρχία δεν σημαίνει υποταγή

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])—       Πτυχές συμπεριφοράς  ενός μαθητή, την δέουσα  στάση των εκπαιδευτικών ...