Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Ο Δήμος Ζαγορίου παρουσιάζει το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του

Ο Δήμος Ζαγορίου παρουσιάζει το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του

Ο Δήμαρχος Ζαγορίου, κ. Γιώργος Σουκουβέλος, με τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού και Πολιτισμού, κ. Γιάννη Τσαπάρη, παρουσία της εκπροσώπου της ΕΤΕΖ, κας Έλσας Εξάρχου, και του μέλους της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου, κας Ελεάνας Αγιοβασιλειώτου, παρουσίασαν το Πρόγραμμα της Τουριστικής Προβολής του Δήμου Ζαγορίου, τονίζοντας τα εξής:

«Κατά την περσινή τουριστική περίοδο, παρ’ όλες τις τρομακτικές δυσκολίες που δημιούργησε η πανδημία του Covid-19, χάρη στην υπευθυνότητα, τον επαγγελματισμό και το πνεύμα αλληλεγγύης και συνεργασίας, που επεδείχθη από όλους, το Ζαγόρι κατάφερε να παραμείνει όρθιο.

Για το 2021 ο Δήμος Ζαγορίου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς έχει σαν στόχο την ενδυνάμωση του τουριστικού brand «Ζαγόρι», αναδεικνύοντας την μοναδικότητα της περιοχής του Ζαγορίου, προβάλλοντας τη φυσική, πολιτισμική και ιστορική ταυτότητα.

Σημαντικό χαρακτηριστικό, που περιλαμβάνει η επικοινωνιακή μας πολιτική, είναι η ορθή και τεκμηριωμένη προβολή.

Στο πλαίσιο αυτό, στοχεύουμε σε μια σειρά από δράσεις, προς όφελος των επαγγελματιών, οι οποίες αφορούν όλους τους τομείς της τουριστικής δραστηριότητας και αναδεικνύουν τον πλούτο και την ποικιλομορφία των τουριστικών προϊόντων, που προσφέρει το Ζαγόρι και το καθιστούν ανταγωνιστικό και κορυφαίο τουριστικό προορισμό.

Λαμβάνοντας υπόψη τις πρωτόγνωρες συνθήκες, που επικρατούν ακόμη στην παγκόσμια τουριστική αγορά, τις οικονομικές δυνατότητες του προϋπολογισμού του Δήμου, καθώς επίσης και την αξιοποίηση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», σχεδιάζουμε μια σειρά από πρωτοποριακές δράσεις.

Κάποιες από δράσεις, που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά μας, είναι οι ακόλουθες:

  • Η παραγωγή ψηφιακού βίντεο και η διάθεσή του σε όλα τα ΜΜΕ και social media
  • Δημιουργία της ειδικής εφαρμογής portal του Δήμου Ζαγορίου
  • Προβολή του προορισμού σε in-flight έντυπα αεροπορικών εταιρειών, καθώς και έντυπα ακτοπλοϊκών εταιριών
  • Σχεδιασμός και υλοποίηση ψηφιακής προβολής και δημοσιότητας του προορισμού
  • Σταδιακή -αλλά γρήγορη- μετάβαση του Ζαγορίου στην ψηφιακή εποχή, με έμφαση στη δημιουργία, παρακολούθηση και υποστήριξη λογαριασμών σε πλατφόρμες ηλεκτρονικής προβολής
  • Συμμετοχή σε εκθέσεις
  • Εκτύπωση θεματικών φυλλαδίων για τουρισμό – πολιτισμό – δραστηριότητες – γαστρονομία και τις outdoor activities
  • Συνέδρια – εκδηλώσεις, με αντικείμενο τον θεματικό τουρισμό και την διαχείριση του πολιτιστικού μας και φυσιολατρικού μας προϊόντος
  • Αξιοποίηση, τέλος, δύο εμβληματικών κτηρίων του Δήμου Ζαγορίου, την Πασχάλειο Σχολή στο Καπέσοβο και τη βιβλιοθήκη του Νεόφυτου Δούκα στα Άνω Πεδινά
  • Ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, με τη δημιουργία εκθεσιακού χώρου εντός της Πασχαλείου Σχολής για προβολή της Χάρτας του Ρήγα και λοιπών αρχειακών κειμηλίων»

Δείτε Επίσης

Αινιγματική δήλωση του Γ.Τσίμαρη σε σχέση με την στήριξη του στις δημοτικές εκλογές-Τώρα  θα πράξουμε ως ΠΑΣΟΚ.. Προέρχομαι από τα σπλάχνα αυτής  της παράταξης , εξυπακούεται ,αλλά είναι  άλλος ο ρόλος  μου τώρα.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])—  “Τώρα  είμαστε  σε  ένα άλλο μετερίζι.Είμαστε  βουλευτές  και   ασχολούμαστε  με την κεντρική ...