Παρασκευή , 23 Απριλίου 2021
Αρχική / Επικαιρότητα / Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΕΨΕΥΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ-Τόνισε από τα Γιάννινα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΕΨΕΥΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ-Τόνισε από τα Γιάννινα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας

Από: Χάρης Δάφλος–

Οι προσδοκίες των πολιτών διαψεύσθηκαν από τις πολιτικές που ακολουθεί η Κυβέρνηση Μητσοτάκη σε τομείς όπως η οικονομία, η προστασία πρώτης κατοικίας, το προσφυγικό, η υγεία και η Παιδεία τόνισε από τα Γιάννινα μιλώντας σε ένα πολυπληθές ακροατήριο στο συνεδριακό κέντρο στο ξενοδοχείο Du Lac ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ο οποίος επιτέθηκε και προσωπικά στον Πρωθυπουργό για τις επιλογές του.

Δυστυχώς για τον λαό το στρατηγικό σχέδιο της Ν.Δ. είναι να δώσουν πολλά στους λίγους και λίγα στους πολλούς ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας για να προσθέσει ότι στόχος της περιοδείας του ανά την Ελλάδα είναι να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ένας χώρος ανοιχτός που θα αγκαλιάσει όλους για να γίνει ξανά μεγάλη η προοδευτική παράταξη στον τόπο μας.

Μέλημά μας, πρόσθεσε, είναι η δημιουργία μιας κοινωνικής πλειοψηφίας που θα σταθεί εμπόδιο στα σχέδια κατεδάφισης του κοινωνικού κράτους από την Κυβέρνηση.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην προστασία της πρώτης κατοικίας λέγοντας ότι από την πρώτη Μαΐου δε θα μπουν μπουλντόζες στο Ελληνικό όπως είχε υποσχεθεί ο Αδ. Γεωργιάδης αλλά στην πρώτη κατοικία.

Ακούστε εδώ το ηχητικό

Στη συνέχεια ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην κοινωνική πολιτική λέγοντας ότι είναι τεράστια η διαφορά μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, σε θέματα Παιδείας, χαρακτηρίζοντας ως ανήθικη την τροπολογία εξίσωσης των πτυχίων κολεγίων – Α.Ε.Ι, στα έργα που έγιναν από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στα Γιάννενα, καταλόγισε στην Κυβέρνηση προσπάθεια κατάργησης του ΕΣΥ ενώ τέλος χαρακτήρισε καταστροφική και ανερμάτιστη την κυβερνητική πολιτική στην αντιμετώπιση του προσφυγικού – μεταναστευτικού προβλήματος.

Ακολούθησε η υποβολή ερωτήσεων που απαντήθηκαν στη συνέχεια από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακούστε το ηχητικό εδώ

Δείτε Επίσης

ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ «ΚΙ ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΕΣΥ;»

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την  Ύπατη Αρμοστεία του ...