Πέμπτη , 1 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Μήνυμα του Δήμου Πρέβεζας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Μήνυμα του Δήμου Πρέβεζας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Η 4η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου και έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τον διεθνή πληθυσμό για την αναγκαιότητα της πρόληψης, αλλά και να ενημερώσει για τις  προσπάθειες που καταβάλλει η επιστήμη, κερδίζοντας κάθε μέρα μια μικρή μάχη, έτσι ώστε στο μέλλον να κερδίσει και τον πόλεμο με τον καρκίνο.

Η πανδημία του κορωνοϊού καθιστά φέτος διαφορετική, όχι όμως λιγότερο σημαντική, την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, ο οποίος συνεχίζει να είναι εδώ και να απειλεί τη ζωή μας αλλά και τις ζωές των αγαπημένων μας ανθρώπων.

Κεντρικά συνθήματα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας είναι για  φέτος “Είμαι … Και Θα…” & “Είμαι… και Θέλω…”, που αντιπροσωπεύουν όλους εμάς που θέλουμε έναν κόσμο καλύτερο και απαλλαγμένο από τον καρκίνο, έναν κόσμο που θα δίνει ίσες ευκαιρίες στους ανθρώπους που αγωνίζονται, που επιβιώνουν.

Πέρσι ο Δήμος μας είχε φιλοξενήσει στην Πρέβεζα την Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας, σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία και  το παράρτημα Καναλακίου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας,  στέλνοντας ένα ηχηρό  μήνυμα για την αναγκαιότητα της πρόληψης. Και μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες το ίδιο θα κάνει ξανά με ακόμη περισσότερες δράσεις.

Ο καρκίνος είναι δυνατός εχθρός, όχι όμως ανίκητος.

Και η ζωή στο τέλος είναι  αυτή που  πρέπει να νικήσει.

Δείτε Επίσης

Συνάντηση δημάρχου Ιωαννίνων με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος ...