Τρίτη , 30 Νοεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ / ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΑΣΥΛΟ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ (ΑΜΕΑ) ΠΡΟΣΦΥΓΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΚ ΖΗΤΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΑΣΥΛΟ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ (ΑΜΕΑ) ΠΡΟΣΦΥΓΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΚ ΖΗΤΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Την άμεση απόδοση ασύλου στον μικρό Κούρδο πρόσφυγα από το Ιράκ, που φοιτά στο 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, ζητά το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων με σχετική ανακοίνωση, η οποία ακολουθεί:

«Η επιστολή των εκπαιδευτικών του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου για απόδοση ασύλου στην οικογένεια του μικρού (ΑΜΕΑ) προσφυγόπουλου δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους. Ο τιτάνιος αγώνας της οικογένειας του μικρού προσφυγόπουλου αναδεικνύει το βάρβαρο πρόσωπο των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Η διαιώνιση του ξεριζωμού και της προσφυγιάς, που προμηνύουν τα ανοιχτά πολεμικά μέτωπα, η εργαλειοποίηση του προσφυγικού στα γεωπολιτικά παζάρια θα συνεχιστούν όσο βαθαίνουν οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί για να εξασφαλιστεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, εμπλέκοντας βαθύτερα τη χώρα μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου της ΕΕ για το οποίο υπερθεματίζει η κυβέρνηση εμπεριέχει νέες αντιδραστικές διατάξεις για την ένταση της καταστολής και των απελάσεων και αυστηροποιεί περισσότερο τις διαδικασίες ασύλου.

Στην οικογένεια του μικρού ΑΜΕΑ προσφυγόπουλου δεν παραχωρήθηκε άσυλο, μάλιστα της ζητήθηκε μέχρι τέλος Ιουλίου να εγκαταλείψουν και το σπίτι που διαμένουν και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους άμεσα. Η επιστροφή τους στο Βόρειο Ιράκ, περιοχή  που παραμένει εμπόλεμη, θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την ψυχοσωματική υγεία του μαθητή αλλά και ολόκληρης της οικογένειας.

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων στηρίζει το δίκαιο αγώνα της οικογένειας του μικρού πρόσφυγα μαθητή (ΑΜΕΑ), όπως και κάθε άλλης αντίστοιχης οικογένειας να πάρουν άσυλο στη χώρα μας. Να προστατευτούν οι πρόσφυγες που επιθυμούν να μείνουν στη χώρα. Να στηριχτούν από το κράτος, όχι από τις ΜΚΟ, για την ομαλή ένταξη στην κοινωνία, με εξασφάλιση κατοικίας, εργασίας, προστασίας της υγείας και πρόσβασης στην εκπαίδευση.

Ο κοινός αγώνας Ελλήνων, προσφύγων – μεταναστών εργαζομένων, το δυνάμωμα της αλληλεγγύης είναι μονόδρομος απέναντι στο βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά τους πολέμους, τη φτώχεια, τον ξεριζωμό και την προσφυγιά.»

Δείτε Επίσης

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΕ ΚΔΑΠ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΣΠΑ

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Ιωαννιτών έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ...