Παρασκευή , 22 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / ΝΕΟΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΓΑΛΛΙΑΣ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΝΕΟΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΓΑΛΛΙΑΣ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας Γαλλίας έχει τη χαρά και την τιμή να υποδέχεται τον νέο του πρεσβευτή, τον κύριο ΣΠΥΡΟ ΡΙΖΟΠΟΥΛΟ, ο οποίος αποτελεί τον έβδομο πρεσβευτή μας, μετά τη Δρ. ΓΛΥΚΑΤΖΗ – ΑΡΒΕΛΕΡ, τον κύριο ΠΑΞΙΝΟ, τον Δρ. ΔΑΒΒΕΤΑ, την κυρία ABADIE, την κυρία ΠΙΑΝΑ και τον Δρ. TONNET.

Ο Σπύρος Ριζόπουλος, ως Σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας, ίδρυσε την εταιρία Spin Communications το 2001. Οι υπηρεσίες του έχουν ως στόχο τον στρατηγικό σχεδιασμό των επικοινωνιακών αναγκών των πελατών του. Συγχρόνως, ο κ. Ριζόπουλος είναι επικεφαλής και ιδιοκτήτης του ενημερωτικού site RP.GR.

Πριν την έναρξη των επαγγελματικών του δραστηριοτήτων στον ελλαδικό χώρο το 2001, ο κύριος Ριζόπουλος εργάστηκε στην Ουάσιγκτον την περίοδο 1995 – 2001 στο αντικείμενό του.

Η ακαδημαϊκή πορεία του Σπύρου Ριζόπουλου ξεκινά σε προπτυχιακό επίπεδο ως απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ρόδου και συνεχίζει με το δεύτερο προπτυχιακό του στις Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Northeastern, Illinois. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του, με αντικείμενο τις Διεθνείς Σχέσεις, στο ίδιο πανεπιστήμιο και ολοκλήρωσε τις σπουδές του, με δεύτερο μεταπτυχιακό, στο Πανεπιστήμιο του George Washington, έχοντας ως αντικείμενο το Political Management (Graduate School of Political Management), από όπου αποφοίτησε ως ο πρώτος ξένος και ως ο πρώτος Έλληνας, ανοίγοντας το δρόμο στην ένταξη πολλών προσωπικοτήτων του δημόσιου βίου της χώρας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής του δραστηριότητας και την παροχή υπηρεσιών σε θέματα στρατηγικής και επικοινωνίας, έχει παραχωρήσει δεκάδες συνεντεύξεις σε κορυφαίες εφημερίδες, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, διδάσκοντας παράλληλα σε πληθώρα ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.

Το 2018 ίδρυσε την παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου», τη «μόνη πραγματικά ανεξάρτητη παράταξη Δευτέρου Βαθμού Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα», όπως τονίζει ο ίδιος. Το Μάιο του 2019 εξελέγη στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ηπείρου, όπου εκπροσωπεί την Ελάσσονα Αντιπολίτευση.

Η υποστήριξή του στο Ινστιτούτο μας στη Γαλλία αποτελεί τιμή και κίνητρο για το έργο μας. Τον ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία και τη συμμετοχή του στην επίτευξη των στόχων μας με την εμπειρία και τεχνογνωσία του.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας (Ε.Ι.Π.Δ), ελληνικός επιστημονικός, αστικός, μη κυβερνητικός οργανισμός έρευνας, μελέτης και διάδοσης της Πολιτιστικής Διπλωματίας, αναπτύσσεται σε συνεργασία με ιδιωτικούς ή και δημόσιους κυβερνητικούς φορείς, ακαδημαϊκά ιδρύματα και επιστημονικά ινστιτούτα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το Ε.Ι.Π.Δ διαθέτει παραρτήματα σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού που αναπτύσσουν αυτόνομες και ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες, με γνώμονα όμως τις γενικότερες ανάγκες και κατευθύνσεις του Ινστιτούτου, όπως αυτές προκύπτουν από την κεντρική διοίκηση του οργανισμού στην Αθήνα.

Το Παράρτημα του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας (Ε.Ι.Π.Δ) στο Παρίσι αποτελεί τον μοναδικό φορέα έρευνας, μελέτης και διάδοσης της Ελληνικής Πολιτιστικής Διπλωματίας στη Γαλλία.

Δείτε Επίσης

Ο.Βλαχονικολός-Όταν σωπαίνουμε μεγαλώνει στα Πανεπιστήμια το τέρας του αυταρχισμού

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—- Τις στιγμές της επίθεσης εναντίον του εντός του Πανεπιστημίου,τις απόψεις του για αρνητικά ...