Κυριακή , 27 Αυγούστου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Αθλητικά / Ο Παντελής Κολόκας στο Δ/Ρ: «Άστοχη και στείρα αντιπολιτευτικά η ανακίνηση του ζητήματος του ρεκόρ της Ελίνας Τζένκο από τη Σοφία Σακοράφα»

Ο Παντελής Κολόκας στο Δ/Ρ: «Άστοχη και στείρα αντιπολιτευτικά η ανακίνηση του ζητήματος του ρεκόρ της Ελίνας Τζένκο από τη Σοφία Σακοράφα»

«Αποδεκτή η προσπάθεια αντιπολίτευσης, φίλη η κριτική, φιλτάτη, όμως, η αλήθεια»

Στην αποτύπωση των πραγματικών γεγονότων και της μοναδικής αλήθειας, αναφορικά με όσα έγιναν τον Αύγουστο του 2020 στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες», όταν και δεν αναγνωρίστηκε τελικά το παγκόσμιο ρεκόρ από την Ελίνα Τζένγκο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20, αναφέρθηκε διεξοδικά ο Πρόεδρος της Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ, Παντελής Κολόκας, στο Δ/Ρ Ιωαννίνων και στην εκπομπή «Στα σημεία των καιρών» με τη Βίκυ Μιχέλη, μετά τις σχετικές τοποθετήσεις της νέας Προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Σοφίας Σακοράφα.

Ο κ. Κολόκας εξέφρασε την έκπληξή του όταν ενημερώθηκε για την τοποθέτηση της Σοφίας Σακοράφα (την εκτίμηση προς το πρόσωπο της οποίας δεν απέκρυψε ούτε και ο ίδιος) στην τηλεδιάσκεψη της τελευταίας με τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ και τον υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, θεωρώντας κατ’ αρχάς πως η αναφορά της Προέδρου του ΣΕΓΑΣ στο ακυρωθέν παγκόσμιο ρεκόρ της Ελίνας Τζένκο ήταν λανθασμένη και προϊόν μιας αποτυχημένης προσπάθειας για αντιπολίτευση.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, αρχικά ξεκαθάρισε πως το παγκόσμιο ρεκόρ της νεαρής αθλήτριας δεν κατακυρώθηκε εξαιτίας μη συνεννόησης του ΣΕΓΑΣ με τον ΕΣΚΑΝ, προκειμένου η ανήλικη αθλήτρια να υποβληθεί εγκαίρως σε αντιντόπινγκ κοντρόλ, σύμφωνα πάντα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος και τους διεθνείς κανονισμούς, κάτι που επισήμανε στην πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ και ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης, ο οποίος ήταν απόλυτα ενημερωμένος για το ζήτημα, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης τηλεδιάσκεψης.

Παράλληλα, όμως, ο Πρόεδρος της Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ επεσήμανε πως θα ήταν προτιμότερο να ενημερωνόταν σωστά η κα. Σακοράφα, πριν αποφασίσει να κάνει μια προσπάθεια για αντιπολίτευση, η οποία απλά είναι καταδικασμένη να πέσει στο κενό, καθώς η Διοίκηση του ΠΕΑΚΙ, σε αγαστή συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου, είχε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να υπάρξει η απαραίτητη πιστοποίηση του τομέα ρίψης ακοντίου του Σταδίου «Οι Ζωσιμάδες», ώστε να καλυφθεί έτσι το κενό που υπάρχει όσον αφορά την έλλειψη πιστοποίησης στα περισσότερα στάδια της χώρας μας. Μάλιστα, η πιστοποίηση αυτή είχε επιτευχθεί με τον καλύτερο δυνατό και πλέον επίσημο τρόπο, αφού είχε γίνει αποδεκτή από τα αρμόδια όργανα της IAAF. Υπενθύμισε, επίσης, στη νέα Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ πως η διοργάνωση του Αυγούστου στα Ιωάννινα πήρε τα εύσημα σε πανελλήνιο επίπεδο, αλλά κυρίως απέσπασε τα συγχαρητήρια όλων των ανθρώπων του στίβου, αθλητών, προπονητών, κριτών και συνοδών, για την άρτια τέλεση των αγώνων, καθώς χαρακτηρίστηκε από τις καλύτερες των τελευταίων ετών, ακόμη και από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης πανελλήνιας εμβέλειας.

Θεωρώντας, λοιπόν, πως η Σοφία Σακοράφα υπέπεσε σε ένα σημαντικό λάθος, μια και όφειλε να ενημερωθεί -κάτι το οποίο και προφανώς δεν έπραξε- για τους πραγματικούς λόγους, για τους οποίους δεν αναγνωρίστηκε το παγκόσμιο ρεκόρ της Ελίνας Τζένκο, διεξοδικά και αναλυτικά, από τους εκπροσώπους του ΣΕΓΑΣ στην Ήπειρο, με τους οποίους η Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ εργάστηκε μαζί, σκληρά και μεθοδικά, προς την επίτευξη όλων των προαναφερθέντων αποτελεσμάτων, ο Πρόεδρος της Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ, εξέφρασε δημόσια -για μία ακόμη φορά- τη λύπη του για τη λανθασμένη αναφορά της Προέδρου του ΣΕΓΑΣ, η οποία αφενός απέτυχε να αντιπολιτευτεί την Γ.Γ.Α. και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, αφετέρου επέρριψε -προφανώς όχι σκόπιμα, αλλά άθελά της- ευθύνες προς την πόλη των Ιωαννίνων και τους ανθρώπους της, που -παρ’ όλες τις διαφορετικές παραταξιακές αφετηρίες- εργάστηκαν και εργάζονται συλλογικά τόσο για την επιτυχία της εν λόγω διοργάνωσης, όσο και για τη συνεχή αναβάθμιση των συνθηκών προπόνησης των αθλητών του στίβου.

Δήλωσε, δε, πως οφείλει η Διοίκηση του ΠΕΑΚΙ να μην «σηκώνει μύγα στο σπαθί της», όταν αδίκως της προσάπτονται ευθύνες, που δεν της αναλογούν, ενώ δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα καλλιεργείται η εντύπωση ότι οι φορείς της πόλης μας «βάλλονται πανταχόθεν», τρόπον τινά, δραττόμενος της ευκαιρίας να ανακαλέσει στη μνήμη των ιθυνόντων της ΕΠΟ τη σκανδαλώδη και διάτρητη νομικά μεταφορά της έδρας του αγώνα Ποδοσφαιρικού Κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ ΠΑΣ και Παναθηναϊκού τον περασμένο Φεβρουάριο.

Αφού ολοκλήρωσε τις απαραίτητες διευκρινίσεις σχετικά με το θέμα του ακυρωθέντος ρεκόρ της Ελίνας Τζένκο, ο κ. Κολόκας έδωσε έμφαση στην επικείμενη εθελοντική αιμοδοσία, που έχει προγραμματίσει η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, για το διήμερο της Παρασκευής 23/4, από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τις 6:00 το απόγευμα, και του Σαββάτου 24/4, από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 3:00 το μεσημέρι, στο κλειστό γυμναστήριο της Λιμνοπούλας, στην οποία θα συμμετάσχει και ο ίδιος, τονίζοντας έτσι την ανάγκη ανταπόκρισης του κόσμου στο κάλεσμα, λόγω της έλλειψης ικανού αριθμού φιαλών αίματος, που υπάρχει στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων.

Υπογράμμισε, τέλος, ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις στα Γιάννενα θα είναι και πάλι έτοιμες, ώστε να φιλοξενήσουν -όποτε χρειαστεί- μια αντίστοιχη διοργάνωση και να συνδράμουν τα μέγιστα στην τέλεση αγώνων υψηλού επιπέδου, φανερώνοντας πως ήδη έχει ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο της ολιστικής μελέτης για την ανάπλαση του Ε.Σ. «Ζωσιμάδες».

Ακούστε το ηχητικό εδώ.

Δείτε Επίσης

Ο τερματοφύλακας Γ.Αλευράς ,θυμάται εικόνες από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στα Γιάννενα και άλλες ιστορίες….

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— “Εγώ  ξεκίνησα να πηγαίνω γήπεδο  το 1953….Ήμουν 7 χρόνων και μια μέρα ...