Πέμπτη , 1 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Ο Αμπελουργικός Σύλλογος και ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζίτσας καταγγέλλουν την επιβολή προστίμων στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του κλεισίματος της Τράπεζας Πειραιώς στα Δίκαια

Ο Αμπελουργικός Σύλλογος και ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζίτσας καταγγέλλουν την επιβολή προστίμων στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του κλεισίματος της Τράπεζας Πειραιώς στα Δίκαια

Ο Αμπελουργικός Σύλλογος και ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζίτσας εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με την επιβολή προστίμου στον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου Ορεστιάδας:

«Το πρόστιμο “ντροπής” δεν μας τρομοκρατεί, αντίθετα μας πεισμώνει

Ανέμους σπέρνει η κυβέρνηση με την επιμονή της να βάλει τους αγώνες διεκδίκησης σε αναστολή για να περάσει την αντιλαϊκή της πολιτική  και να φορτώσει εν μέσω πανδημίας τα βάρη της νέας οικονομικής κρίσης στις πλάτες μας. Την ίδια ώρα ενισχύει κλινικάρχες, δίνει κρατική ενίσχυση 120 εκατ. στην AEGAN, μπουκώνει με δις αυτούς που κλέβουν τον μόχθο μας. Αυτό επιβεβαιώνει και η απαράδεκτη απόφαση της Διεύθυνσης της Αστυνομίας να απορρίψει την ένσταση που υπέβαλε ο συνάδελφός μας, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου Ορεστιάδας, για το πρόστιμο “ντροπής” που του επιβλήθηκε.

Ένα πρόστιμο “ντροπής” γιατί, την τελευταία μέρα λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στα Δίκαια, οργανώθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του κλεισίματος, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας (αποστάσεις, μάσκες κ.λπ.).

Πρέπει να γνωρίζει όμως η κυβέρνηση ότι όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες.

Θα θερίσει θύελλες γιατί τέτοιες αυταρχικές ενέργειες όχι μόνο δεν μας τρομοκρατούν αντίθετα μας πεισμώνουν να δυναμώσουμε την προσπάθειά μας ώστε ο θυμός, η οργή και αγανάκτηση, η αβεβαιότητα που νοιώθουμε να γίνουν οργανωμένος αγώνας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που τσακίζει την ζωή μας για τα κέρδη τραπεζών, μιας χούφτας μεγαλομετόχων.

Εξ’άλλου οι αγρότες που αγωνίζονται να κρατηθούν στα χωράφια τους και στα ζώα έχουν συσσωρεύσει πείρα και έχουν νοιώσει στους αγώνες που έχουν αναπτύξει την καταστολή από όλες τις κυβερνήσεις. Δεν ξεχνάμε τα ΜΑΤ που έχουν χρησιμοποιηθεί κατά καιρούς ενάντια στους αγώνες μας, δεν ξεχνάμε την περίφημη επιχείρηση “Βουλκανιζατέρ”, δεν ξεχνάμε την “βιομηχανία” αγροτοδικείων που έχει στηθεί τα τελευταία χρόνια σε όλη την χώρα. Η καταστολή δεν εξαρτάται από το όνομα της εκάστοτε κυβέρνησης αλλά είναι νύχι-κρέας με την αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιεί. Μια διαχρονική αντιλαϊκή πολιτική που ευθύνεται και για την αποδυνάμωση των ΚΥ, τις τραγικές ελλείψεις στα Νοσοκομεία για χάρη των επιχειρηματιών της υγείας που και μέσα στην πανδημία συνεχίζουν να κερδίζουν ενώ τα Νοσοκομεία βουλιάζουν και χάνονται ζωές.

Καταδικάζουμε κάθε είδους αυταρχικές πρακτικές και συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους μας. Δεσμευόμαστε να τους στηρίξουμε και οικονομικά ώστε να πληρωθεί το πρόστιμο.

Στέλνουμε μήνυμα ότι το “σιωπητήριο” που θέλουν να επιβάλλουν δεν θα περάσει!!!»

Δείτε Επίσης

Συνάντηση δημάρχου Ιωαννίνων με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος ...