Σάββατο , 8 Ιουνίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Ο Αμπελουργικός Σύλλογος Ζίτσας και ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζίτσας καταγγέλλουν την αστυνομική καταστολή

Ο Αμπελουργικός Σύλλογος Ζίτσας και ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζίτσας καταγγέλλουν την αστυνομική καταστολή

Για άγρια καταστολή Κυβέρνησης – Αστυνομίας κατά τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου κάνουν λόγο ο Αμπελουργικός Σύλλογος Ζίτσας και ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζίτσας στην ακόλουθη ανακοίνωσή τους:

«Καταγγέλλουμε τον κυβερνητικό αυταρχισμό και την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής στον εορτασμό του Πολυτεχνείου στη Δόμπολη αλλά και στις άλλες αντίστοιχες συμβολικές συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας μας. Άγρια καταστολή με απρόκλητες επιθέσεις, με στοχοποίηση συνδικαλιστών, με εκατοντάδες προσαγωγές.

Στα Γιάννενα οι επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα ακόμα και τον τραυματισμό διαδηλωτών εκ των οποίων 3 μεταφέρθηκαν για περίθαλψη στο νοσοκομείο, ενώ ανάμεσα στις δεκάδες προσαγωγές που έγιναν ήταν και μια ανήλικη μαθήτρια.

Βία και άγρια καταστολή απέναντι σ’ένα συμβολικό εορτασμό που τηρούνταν όλοι οι υγειονομικοί κανόνες σε αντίθεση με την κυβέρνηση που δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προφύλαξή μας από την πανδημία.

Επίσης καταγγέλλουμε και καλούμε την ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων  να μην συγκαλύψει τον αυτοαποκαλούμενο Χρυσαυγίτη, εγκληματία – ναζί  αστυνομικό που απειλούσε τους προσαχθέντες εργάτες.

Ο κυβερνητικός αυταρχισμός που εκδηλώθηκε στο συμβολικό εορτασμό τιμής και μνήμης του Πολυτεχνείου 47 χρόνια μετά, στόχο είχε τον ίδιο τον εορτασμό του πολυτεχνείου τα επίκαιρα συνθήματά του “ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, “ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ”, “ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ”, αλλά και τα σημερινά αιτήματα που είναι άμεση ανάγκη να υλοποιηθούν για την προστασία της ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων μας.

Ταυτόχρονα γνωρίζουμε ότι η καταστολή είναι το συμπλήρωμα της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται από τις αστικές κυβερνήσεις τόσο της σημερινής όσο και των προηγούμενων. Καταστολή που εμείς οι βιοπαλαιστές αγρότες την έχουμε γευτεί με τα γνωστά αγροτοδικεία, με τα ΜΑΤ και την αστυνομία στα Μπλόκα του αγώνα, στους αγώνες για να μείνουμε στα χωράφια και στα κοπάδια μας. Στους αγώνες που έφεραν αποτελέσματα όπως το αφορολόγητο.

Η προστασία της δημόσιας υγείας ήταν πρόσχημα για το χτύπημα ώστε η κυβέρνηση να συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική της, να  επικαλείται τις “αντοχές της οικονομίας” και να μην προστατεύει την υγεία μας και το εισόδημά μας. Να μπουκώνει με χρήμα τους κλινικάρχες, τους εμποροβιομήχανους, τους τραπεζίτες και να μην υλοποιεί κανένα αίτημα των υγειονομικών, να αφήνει αθωράκιστο το δημόσιο σύστημα υγείας.

Το εργατικό – λαϊκό κίνημα ακύρωσε στην πράξη τις απαγορεύσεις και τον αυταρχισμό. Απέδειξε ότι μπορούν να γίνονται αγώνες τηρώντας ταυτόχρονα και όλους τους υγειονομικούς όρους προστασίας.

Συνεχίζουμε στο δρόμο που χάραξαν με την πάλη τους οι αγωνιστές του Πολυτεχνείου για ζωή με δικαιώματα για κάθε βιοπαλαιστή αγρότη, μικροεπαγγελματία, εργαζόμενο, νεολαίο, συνταξιούχο σύμφωνα με τις ανάγκες μας και όχι με τα κέρδη των λίγων.

Η φωνή μας πίσω από την μάσκα θα ακουστεί πιο δυνατά και τούτη τη φορά μαζί με τη φωνή των εργατών στην Πανελλαδική – Πανεργατική Απεργία στις 26 ΝΟΕΜΒΡΗ!»

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...