Πέμπτη , 9 Δεκεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος στο Δ/Ρ: «Δεν ήταν τόσο αναμενόμενη η ένταση, η διάρκεια και το ύψος του τρίτου κύματος»

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος στο Δ/Ρ: «Δεν ήταν τόσο αναμενόμενη η ένταση, η διάρκεια και το ύψος του τρίτου κύματος»

Σε συνέντευξή του στο Δ/Ρ Ιωαννίνων και στην εκπομπή «Στα σημεία των καιρών» με τη Βίκυ Μιχέλη, ο κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, τόνισε την επικινδυνότητα του κορωνοϊού, ο οποίος πλέον κινείται και εξαπλώνεται με ρυθμό 50% ταχύτερο απ’ ό,τι κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος, «ξεκούραστος και ανανεωμένος λόγω των μεταλλάξεων», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε…

Όσον αφορά το άνοιγμα της εστίασης επεσήμανε ότι η εικόνα ενδεχομένως θα είναι διαφορετική σε ένα μήνα από τώρα παρότι η επιδημιολογική κατάσταση διαφέρει από περιοχή σε περιοχή της χώρας, χωρίς να διαφαίνεται ακόμα αν έχουμε φτάσει στην κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας ή όχι. «Σύμμαχος μας είναι οι κλιματολογικές συνθήκες και το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμένων συμπολιτών μας μέχρι τότε», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι αναμφισβήτητα «είμαστε πιο ασφαλείς στους εξωτερικούς χώρους».

Ως προς τα ατομικά τεστ (self test), αρκέστηκε στη διαπίστωση ότι αποτελούν, μεν, ένα εργαλείο για την αντιμετώπιση του ιού, όχι απαραίτητα, δε, και τη λύση. «Βασικές προϋποθέσεις για να καταστούν επιτυχή είναι η σωστή λήψη και η ειλικρινής χρήση του αποτελέσματός τους», πάντα κατά την προσωπική του άποψη.

Ακούστε το ηχητικό εδώ.

Δείτε Επίσης

Το δέντρο της θα ανάψει η Αδελφότητα Σκλιβανιτών Ιωαννίνων

Το δέντρο της θα ανάψει η Αδελφότητα Σκλιβανιτών Ιωαννίνων στην κεντρική πλατεία της Σκλίβανης το ...