Σάββατο , 12 Ιουνίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ / Ο Χαράλαμπος Μηλιώνης στο Δ/Ρ: «Είναι επιτακτική ανάγκη να αναχαιτιστεί άμεσα η επιθετική πια διασπορά της νόσου»

Ο Χαράλαμπος Μηλιώνης στο Δ/Ρ: «Είναι επιτακτική ανάγκη να αναχαιτιστεί άμεσα η επιθετική πια διασπορά της νόσου»

Ύστατη έκκληση απηύθυνε προς τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και να δράσουν άμεσα ο καθηγητής παθολογίας και υπεύθυνος των μονάδων λοιμωδών νοσημάτων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, κ. Χαράλαμπος Μηλιώνης, σε συνέντευξή του στον Δ/Ρ και στην εκπομπή «Στα σημεία των καιρών» με τη Βίκυ Μιχέλη.

Όπως επανέλαβε -με έμφαση για μία ακόμη φορά- είναι καιρός να αφεθεί επιτέλους η οποιασδήποτε μορφής ρητορική στην άκρη και το κοινό πλέον να ενημερώνεται αποκλειστικά από τους γνωρίζοντες. Δήλωσε επίσης χαρακτηριστικά ότι η πλειονότητα των πολιτών εφαρμόζει τα μέτρα στο βαθμό που μπορεί ο καθένας από μας, παρότι αυτό δεν είναι αρκετό στην παρούσα κατάσταση, καθώς ήδη θα έπρεπε να έχουμε προχωρήσει στο επόμενο βήμα.

Κανείς δεν πρέπει να εφησυχάζει με τον χαμηλό αριθμό θανάτων (3 μέχρι στιγμής) και των διασωληνωμένων ασθενών (επίσης 3 την ώρα που μιλάμε), διότι αυτό οφείλεται στην υπερπροσπάθεια που καταβάλλει το υγειονομικό προσωπικό, υπερβάλλοντας εαυτούς παλεύοντας με το «θηρίο», τόνισε μεταξύ άλλων, ενώ εξακολουθεί να ελπίζει στην εξαγγελία των απαραίτητων μέτρων όσο το δυνατόν πιο σύντομα, αρχής γενομένης από σήμερα το απόγευμα.

Επεσήμανε ότι για να μη φτάσουμε στο επίπεδο συναγερμού στο οποίο βρίσκονται ήδη χώρες όπως η Ιρλανδία και το Βέλγιο, πρέπει να παρθούν αποφάσεις που να οδηγούν στη σταδιακή αποφόρτιση των νοσοκομείων. Για να γίνει αυτό ο τρόπος αντιμετώπισης πρέπει να είναι η αποτροπή και περιορισμός του αριθμού των κρουσμάτων, ώστε να μην υπάρχει κλιμακωτά αυξανόμενη εισροή ασθενών στα νοσοκομεία, αναφέροντας παράλληλα ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχουν σταθερά 40 ασθενείς που νοσηλεύονται στις μονάδες λοιμωδών νοσημάτων του ΠΓΝΙ.

Προειδοποίησε δε ότι η φονικότητα και η λοιμογόνος δυνατότητα του ιού παραμένει η ίδια και στο δεύτερο κύμα, με μόνη διαφοροποίηση το γεγονός ότι η γνώση και η εμπειρία μας από το πρώτο κύμα επιτρέπει την αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή του.

Ακούστε το ηχητικό εδώ.

Δείτε Επίσης

Ο Φώτης Λιόντος στο Δ/Ρ: «Πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι, γι’ αυτό, όταν χρειαστεί, δεν διστάζεις να βουτήξεις»

Σε συνέντευξη του Πυρονόμου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Φώτη Λιόντου, στην εκπομπή «Στα σημεία των καιρών» του ...