Κυριακή , 13 Ιουνίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ / Ο Μιχάλης Ψήνας στο Δ/Ρ: «Άδικο το 25% πληρότητας για τους οδηγούς ταξί. Γίναμε δυστυχώς επαίτες»

Ο Μιχάλης Ψήνας στο Δ/Ρ: «Άδικο το 25% πληρότητας για τους οδηγούς ταξί. Γίναμε δυστυχώς επαίτες»

Σε συνέντευξή του στο Δ/Ρ Ιωαννίνων και στην εκπομπή «Στα σημεία των καιρών» με τη Βίκυ Μιχέλη, ο Πρόεδρος του Συνδικάτου ΤΑΞΙ Ιωαννίνων και Σύμβουλος της Ομοσπονδίας, κ. Μιχάλης Ψήνας, τόνισε την αδικία που συντελείται εις βάρος των οδηγών ταξί, στους οποίους επιβάλλεται ποσοστό πληρότητας 25%, τη στιγμή που σε άλλους μεταφορικούς κλάδους επιτρέπεται σε ποσοστό έως και 65%.

Επεσήμανε δε τον παραλογισμό του μέτρου αυτού καθώς χωρίζει οικογένειες που θέλουν να μετακινηθούν, είτε συζύγους είτε γονείς με τα παιδιά τους, σε δύο τουλάχιστον οχήματα, αυξάνοντας στην ουσία κατ’ αυτόν τον τρόπο τον κίνδυνο διασποράς της επιδημίας ακόμη και μεταξύ των ίδιων οδηγών, αν υποτεθεί ότι περισσότερα του ενός μέλη μιας οικογένειας τυγχάνει να βρίσκονται θετικά στον κορωνοϊό.

Στάθηκε επιπλέον ιδιαίτερα στο γεγονός ότι εξαιτίας του μέτρου ο κλάδος πλήττεται σημαντικά -καθώς οι δυνητικοί πελάτες στρέφονται σε εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης- χωρίς όμως να δικαιούται των ανάλογων επιδοτήσεων ή οικονομικών ενισχύσεων, που προβλέπονται για άλλους μεταφορικούς κλάδους, με αποτέλεσμα τα κατά τόπους συνδικάτα ταξί να «γίνονται επαίτες», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, έναντι των τοπικών φορέων προκειμένου να ασκηθεί πίεση στην κεντρική εξουσία, ώστε να ενταχθούν σε αντίστοιχα αντισταθμιστικά μέτρα ελάφρυνσης.

Ακούστε το ηχητικό εδώ.

Δείτε Επίσης

Ο Φώτης Λιόντος στο Δ/Ρ: «Πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι, γι’ αυτό, όταν χρειαστεί, δεν διστάζεις να βουτήξεις»

Σε συνέντευξη του Πυρονόμου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Φώτη Λιόντου, στην εκπομπή «Στα σημεία των καιρών» του ...