Παρασκευή , 31 Μαρτίου 2023
Αρχική / Επικαιρότητα / Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Δημήτρης Παπαστεργίου στο Δ/Ρ για την συνάντηση με Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Δημήτρης Παπαστεργίου στο Δ/Ρ για την συνάντηση με Κυριάκο Μητσοτάκη.

Από: Χάρης Δάφλος–

Εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για θέματα που απασχολούν την τοπική αυτοδιοίκηση είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο Πρόεδρος του Δ.Σ της Κ.Ε.Δ.Ε και Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής και οι επικεφαλής των παρατάξεων στην Κ.Ε.Δ.Ε.

Όπως ανέφερε ο κ. Δ.Παπαστεργίου μιλώντας στην εκπομπή “Πρωινή Ενημέρωση” (Χάρης Δάφλος) το πρώτο θέμα που τέθηκε στον Πρωθυπουργό ήταν τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την προώθηση έργων, κάτι για το οποίο αναμένονται ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα.

Για το προσφυγικό η Κ.Ε.Δ.Ε εξέφρασε τη δυσφορία της για την έλλειψη επίσημης ενημέρωσης των Δήμων για τον συνολικό σχεδιασμό και τα κριτήρια επιλογής καθώς και για την έλλειψη επαρκούς συνεργασίας.

Ακόμη τέθηκαν τα ζητήματα του διακριτού ρόλου στο νέο ΕΣΠΑ, των αρμοδιοτήτων, της οικονομικής αυτοτέλειας, της αλλαγής του Νόμου 4412 για τις συμβάσεις έργων, την είσπραξη του ΕΝΦΙΑ από τους Δήμους και της μείωσης του επιτοκίου δανεισμού των ΟΤΑ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Ακούστε το ηχητικό εδώ

Δείτε Επίσης

“Γιάννενα, πολίτες για την Ανατροπή”: Ανοιχτή συζήτηση για τις εξελίξεις στον Δήμο Ιωαννιτών

Ανοιχτή συζήτηση σχετικά με τις εξελίξεις στον Δήμο Ιωαννιτών διοργανώνει η παράταξη “Γιάννενα, πολίτες για ...