Πέμπτη , 16 Νοεμβρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Ο Σταύρος Καλογιάννης στο Δ/Ρ: «Αναγκαία η υλοποίηση του Ρυθμιστικού Σχεδίου και η απομάκρυνση του υποσταθμού της ΔΕΗ»

Ο Σταύρος Καλογιάννης στο Δ/Ρ: «Αναγκαία η υλοποίηση του Ρυθμιστικού Σχεδίου και η απομάκρυνση του υποσταθμού της ΔΕΗ»

Σε συνέντευξή του στο Δ/Ρ Ιωαννίνων, στην εκπομπή «Στα σημεία των καιρών» με τη Βίκυ Μιχέλη, ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Υποθέσεων της Βουλής κ. Σταύρος Καλογιάννης αναφέρθηκε εκ νέου στην αναγκαιότητα θεσμοθέτησης του Ρυθμιστικού Σχεδίου Ιωαννίνων.

Επανερχόμενος για πολλοστή φορά στο αίτημα μεταφοράς του υπάρχοντος υποσταθμού της ΔΕΗ στην Ελεούσα, τόνισε ότι ο αρμόδιος φορέας, η ΔΕΗ εν προκειμένω, πρέπει να προχωρήσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα στην ικανοποίησή του σε συνεννόηση με τον Δήμο Ζίτσας. Επεσήμανε ότι ενώ είχε υπάρξει μια αρχική συμφωνία προς αυτή την κατεύθυνση με τον πρώην Δήμο Πασσαρώνας, στη συνέχεια το ζήτημα παρέμεινε επί καιρόν αδικαιολόγητα στάσιμο.

Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη επίλυσης των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το δίκτυο ύδρευσης του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων -και όχι μόνο- με αφορμή τις πρόσφατες διακοπές υδροδότησης τόσο στην Πεδινή όσο και στη Μανολιάσα.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο γενικού lockdown στον νομό, δήλωσε ότι είναι απευκταίο ενδεχόμενο, καθώς θα είναι οικονομικά επιζήμιο, για υγειονομικούς λόγους όμως πιθανό, καθώς όλα θα εξαρτηθούν από το ρυθμό εξάπλωσης το επόμενο κρίσιμο τριήμερο. Εξακολουθεί να είναι αισιόδοξος πάντως ότι θα παρατηρηθεί κάμψη του φαινομένου.

Ακούστε το ηχητικό εδώ.

Δείτε Επίσης

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “Συνάδελφος επιβεβαιώνει τον κοινωνικό μας ρόλο και την ανθρώπινη αποστολή μας”

Σήμερα ενημερωθήκαμε από συμπολίτη μας (τα στοιχεία του είναι στην διάθεση της Ένωσής μας) για ...