Κυριακή , 24 Μαρτίου 2024
Αρχική / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ / Η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σταυρούλα Τσιάρα στο Δ/Ρ: «Ήδη λειτουργεί και τρίτη μονάδα υποδοχής λοιμωδών νοσημάτων στο ΠΓΝΙ»

Η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σταυρούλα Τσιάρα στο Δ/Ρ: «Ήδη λειτουργεί και τρίτη μονάδα υποδοχής λοιμωδών νοσημάτων στο ΠΓΝΙ»

Σε συνέντευξή της στο Δ/Ρ και την εκπομπή «Στα σημεία των καιρών» με τη Βίκυ Μιχέλη, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, κ. Σταυρούλα Τσιάρα, ανακοίνωσε ότι ήδη λειτουργεί και τρίτη μονάδα υποδοχής λοιμωδών νοσημάτων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, ενώ παρατήρησε ότι μέχρι στιγμής είναι ήπια η κατάσταση των θετικών κρουσμάτων μεταξύ των ηλικιωμένων.

Παρότι δεν εμφανίζονται βαριά περιστατικά μέχρι στιγμής ανάμεσα σε ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, που να καθιστούν αναγκαία τη διασωλήνωσή τους, η κ. Τσιάρα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, αν δεν τηρηθούν με προσοχή τα τελευταία μέτρα, οπότε θα χρειαστει να καταφύγουμε στην ύστατη λύση του γενικού lockdown, κάτι που θα είναι ανυπόφορο, απ’ όλες τις απόψεις, για τους πολίτες, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Όσον αφορά τα σχολεία, παρατήρησε ότι αν και αποτελούν εστία συγχρωτισμού, εμφανίζονται να είναι μικρότερες εστίες μετάδοσης στην περιοχή μας, σε αντίθεση με άλλους χώρους, δικαιολογώντας την απόφαση του υπουργείου να παραμείνουν ανοιχτά ακόμα και στον νομό Κοζάνης, που είχε φτάσει στο επίπεδο συναγερμού 4, εφόσον δεν είχε παρατηρηθεί θετικό κρούσμα μεταξύ των μαθητών.

Ως προς τα πανεπιστήμια συνιστά στους φοιτητές να κάνουν υπομονή, καθώς θα καταστεί απαραίτητη η διαδικτυακή εκπαίδευση για το επόμενο χρονικό διάστημα, πλην των περιπτώσεων όπου η φυσική παρουσία είναι αυτονόητη, όπως συμβαίνει με την πρακτική εξάσκηση και τα εργαστηριακά μαθήματα, αρκεί να τηρούνται ευλαβικά οι όροι υγιεινής.

Ακούστε το ηχητικό εδώ.

Δείτε Επίσης

Παρέμβαση του Οργανωτικού Γραμματέα της ΕΕΔΥΕ , στην εκπομπή “ό,τι πεις εσύ ” , με αφορμή σχόλιο για την αφίσα της

  Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])—  Παρέμβαση στην εκπομπή “ό,τι πεις εσύ”,(Γιώργος Γκόντζος) ,στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων. ...