Πέμπτη , 17 Ιουνίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Παιδιατρική εξέταση και εμβολιασμός των παιδιών Ρομά του Δήμου Ιωαννιτών

Παιδιατρική εξέταση και εμβολιασμός των παιδιών Ρομά του Δήμου Ιωαννιτών

Ένα ευρύ φάσμα δράσεων υποστήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και των Ρομά στο πλαίσιο ισότητας και άρσης των διακρίσεων προσφέρει ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης & Προσχολικής Αγωγής – Ν.Π.Δ.Δ. Ο.Κ.Π.Α.Π.Α και η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Ιωαννιτών.

Οι δράσεις συνεχίζονται και επεκτείνονται με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών.

Στο πλαίσιο προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου σε συνεργασία με την  6η ΤΟΜΥ Ιωαννίνων πραγματοποίησαν την πρώτη  δράση κλινικής παιδιατρικής εξέτασης και εμβολιασμού των παιδιών Ρομά στην Δημοτική Ενότητα Περάματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Ιωαννιτών πρώτη φορά  σχεδιάζει και  υλοποιεί δράσεις προαγωγής υγείας στον πληθυσμό των Ρομά, δράσεις που συμβάλλουν σημαντικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων ένταξης της πληθυσμιακής ομάδας των Ρομά στον κοινωνικό ιστό καθώς και στην προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Στην επιτυχημένη υλοποίηση της δράσης στην Δ.Ε. Περάματος, συνέβαλαν ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Λώλης, η 6η ΤΟΜΥ Ιωαννίνων, το Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, η Δημοτική Αστυνομία και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Καραγιάννης Ευάγγελος.

Δείτε Επίσης

Ευχές από Μ. Ελισάφ για τους υποψηφίους των πανελλαδικών

Με αφορμή την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ εύχεται σε όλους ...