Κυριακή , 14 Μαΐου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Πανελλήνιος Αγώνας τυφεκίου (RIFLE ) με διεθνείς συμμετοχές στα Γιάννενα από τον ΑΟ ΜΠΟΥΝΤΟ

Πανελλήνιος Αγώνας τυφεκίου (RIFLE ) με διεθνείς συμμετοχές στα Γιάννενα από τον ΑΟ ΜΠΟΥΝΤΟ

Από: Χάρης Δάφλος–

Ο πρώτος ,από μια σειρά τριών πανελληνίων  αγώνων εντός του 2020 για την πρακτική σκοποβολή διοργανώνεται από τον ΑΟ ΜΠΟΥΝΤΟ στις 7 & 8 Μαρτίου   στο σκοπευτήριο του Περάματος.

Είναι ο Πανελλήνιος τυφεκίου (rifle)  IPSC , ο οποίος είναι και ο πρώτος που διοργανώνεται για το 2020 από τον ΜΠΟΥΝΤΟ με ανάθεση από την Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος . Θεωρείται ο πιο δύσκολος γιατί απαιτεί μεγάλες αποστάσεις στόχων που φτάνουν και τα 250 μέτρα , εξειδικευμένες μεταλλικές κατασκευές ,λόγω του είδους των πυρομαχικών και φυσικά πολύ μεγάλη σκοπευτική ικανότητα.

Η εμπειρία που έχει ο Όμιλος στην διοργάνωση τέτοιων Πανελληνίων είναι πολύ μεγάλη και γι αυτό και οι συμμετοχές προέρχονται κυρίως από τους κορυφαίους Έλληνες σκοπευτές ( ας θυμηθούμε την Τρίτη παγκόσμια που κατέκτησαν στη Σουηδία το 2019) αλλά και από αρκετούς διεθνείς από χώρες με μεγάλες επιτυχίες όπως Βουλγαρία, Σουηδία ,Γερμανία ,Γαλλία κλπ.

Όπως έχει γίνει πλέον σαφές η φήμη του Ομίλου της πόλης των Ιωαννίνων έχει ξεπεράσει τα Ελληνικά σύνορα και έχει φτάσει σε όλο τον σκοπευτικό κόσμο. Κι αν δεν υπήρχε και η φοβία λόγω του γνωστού παγκοσμίως ιού ,οι διεθνείς συμμετοχές θα ήταν πολύ περισσότερες.

Ο Πανελλήνιος αυτός αγώνας για τους διοργανωτές αποτελεί μια  γιορτή της πρακτικής σκοποβολής που περιμένουν οι σκοπευτές για να διεκδικήσουν  την καλή εμφάνιση και την διάκριση ο καθένας βάζοντας τον πήχη στο ύψος που  θεωρεί πρόκληση.

Έχουν κατασκευάσει 14 στάδια που θα παίζουν ταυτόχρονα , με μηχανισμούς που ενεργοποιούνται μηχανικά αλλά και ηλεκτρονικά  , στέγαστρα σε όλα τα στάδια , 400 τετραγωνικά στεγασμένο χώρο αναψυχής με καφέ , αναψυκτικά ,σνάκς  ,ψησταριά  για τους σκοπευτές , συνοδούς ,προπονητές , με εξυπηρέτηση από επαγγελματίες  του χώρου , θέσεις για χορηγούς και φυσικά κάθε ευκολία για παρκινγκ.

Τους αγώνες θα κλείσει η τελετή λήξης που θα περιλαμβάνει τις απονομές , αργά το μεσημέρι της Κυριακής 8/3 . Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού με τον Πανελλήνιο τριών Όπλων ( 3 GUN ) , αρχές Απριλίου.

Δείτε Επίσης

Νικηφόρα πέρασε από τη Νεάπολη ο ΠΑΣ Γιάννινα!

Νικηφόρα πέρασε από τη Νεάπολη ο ΠΑΣ Γιάννινα, επικρατώντας με 1-0 του Ιωνικού και πέτυχε ...