Πέμπτη , 2 Δεκεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Επανάληψη της δράσης των Paguristas για την αποτροπή της οδήγησης μετά την κατανάλωση αλκοόλ

Επανάληψη της δράσης των Paguristas για την αποτροπή της οδήγησης μετά την κατανάλωση αλκοόλ

Από: Χάρης Δάφλος–

Στην επανάληψη μιας δράσης που είχε πραγματοποιήσει και το 2013, με στόχο να αποτρέψουν την οδήγηση μετά την κατανάλωση αλκοόλ, προχωρά το Σάββατο 7 Μαρτίου η ανοιχτή εθελοντική ομάδα των Paguristas.

Τόσο το μήνυμα της καμπάνιας όσο και ο τρόπος διάδοσής του μένουν ίδιοι, με τα μέλη των Paguristas να συνεργάζονται με τον Σύνδεσμο Εργαζομένων – Ιδιοκτητών Ταξί Νομού Ιωαννίνων, ώστε να επικολληθούν στα οχήματα ταξί αυτοκόλλητα με το σύνθημα «Έχεις πιεί; Γύρνα σπίτι με ταξί».

Τα μέλη των Paguristas θα βρεθούν το απόγευμα του Σαββάτου σε πιάτσες ταξί της πόλης, προκειμένου το αυτοκόλλητο με το σύνθημα να επικολληθεί σε κάθε όχημα, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα επιδιωχθεί συνάντηση και με το Σωματείο Καφέ- Μπαρ- Εστιατορίων, ώστε τα αυτοκόλλητα, που είναι μια προσφορά της REMAX Real Estate Professional, να τοποθετηθούν και σε καταστήματα εστίασης και διασκέδασης.

Για χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο η διασκέδαση μετατρέπεται σε εφιάλτη, καθώς η οδήγηση υπό την επίδραση αλκοόλ ευθύνεται για την πρόκληση εκατοντάδων δυστυχημάτων και ατυχημάτων με τραυματισμούς και απώλεια ανθρώπινων ζωών. Η κατανάλωση του αλκοόλ και η υπερβολική ταχύτητα αποτελούν τις βασικότερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων δυστυχημάτων στη χώρα μας, όπως και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, και ειδικότερα μετά τη νυχτερινή διασκέδαση του Σαββάτου παρατηρείται τριπλασιασμός του αριθμού των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων.

Με αυτά τα δεδομένα, οι Paguristas αποφάσισαν να αναλάβουν εκ νέου δράση, ευελπιστώντας ότι το μήνυμά τους θα φτάσει σε κάθε αποδέκτη.

Για την πρωτοβουλία «Έχεις πιεί; Γύρνα σπίτι με ταξί» θα γίνουν δηλώσεις στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου στην πιάτσα ταξί απέναντι από το Δικαστικό Μέγαρο.

Δείτε Επίσης

Έφυγε από τη ζωή ο παπά- Θανάσης,”από το θρυλικό μοναστήρι της Ντουραχάνης

Έφυγε από τη ζωή ο παπά- Θανάσης, ο   “καλόγερος του λαού”  όπως τον αποκαλούσαν ...