Τρίτη , 21 Μαΐου 2024
Αρχική / εκδηλωσεις / Πανηγυρικός Εσπερινός προς τιμήν του Πολιούχου Πρέβεζας Αγίου Χαραλάμπους και Επιμνημόσυνη Δέηση προς τιμήν των Αγωνιστών – Ηρώων του 1821 από την Επιτροπή «Πρέβεζα 1821-2021 Ιστορία-Μνήμη-Ελευθερία»

Πανηγυρικός Εσπερινός προς τιμήν του Πολιούχου Πρέβεζας Αγίου Χαραλάμπους και Επιμνημόσυνη Δέηση προς τιμήν των Αγωνιστών – Ηρώων του 1821 από την Επιτροπή «Πρέβεζα 1821-2021 Ιστορία-Μνήμη-Ελευθερία»

Το απόγευμα της Τρίτης 9 Φεβρουαρίου, σε συνεργασία με την Εταιρεία Βυζαντινών Μελετών Νομού Πρέβεζας και παρά τις ειδικές συνθήκες που όλοι γνωρίζουμε, τελέσθηκε με λαμπρότητα στην Αθήνα στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Πανηγυρικός Εσπερινός προς τιμήν του Πολιούχου της πόλης της Πρέβεζας Αγίου Χαραλάμπους και Επιμνημόσυνη Δέηση προς τιμήν των Αγωνιστών-Ηρώων του 1821.

Τον Πανηγυρικό της Ημέρας εκφώνησε ο κ. Ιωάννης Γκογκοζώτος, Αντιστράτηγος της ΕΛΛΑΣ ε.α. – Δικηγόρος. Χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Κωνσταντίνος Παχής, Δικηγόρος – Ιστορικός.

Στον Εσπερινό παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας, κ. Μάκης Χήτος-Κιάμος, η κυρία Ανδρέα Μπότσαρη, απόγονος του Μάρκου Μπότσαρη, και η κυρία Ιωάννα Δικαίου, απόγονος της οικογένειας Γρηγορίου Δικαίου ή Παπαφλέσσα.

Ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση προκάλεσε η έκθεση κειμηλίων του Μάρκου Μπότσαρη, καθώς και η παρουσία μελών της Ομάδας Αναβίωσης «Μάρκος Μπότσαρης», με επικεφαλής την κυρία Μπότσαρη. Η κυρία Μπότσαρη, μάλιστα, φορούσε την αυθεντική σουλιώτικη φορεσιά, την ποδιά και τα κοσμήματα της Χρυσούλας Καλογήρου, συζύγου του Μάρκου Μπότσαρη και κόρης του οπλαρχηγού Χρηστάκη Καλογήρου από την Καμαρίνα Πρέβεζας.

Με εκτίμηση,

Η Οργανωτική Επιτροπή

«ΠΡΕΒΕΖΑ 1821-2021 ΙΣΤΟΡΙΑ-ΜΝΗΜΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

Υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO

Δείτε Επίσης

ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗ ΒΡΥΣΟΥΛΑ

Ένα διήμερο εκδηλώσεων διοργανώνει ο Δήμος Ιωαννιτών στις 14 και 15 Ιουλίου, στη Βρυσούλα, σε ...