Σάββατο , 6 Ιουλίου 2024
Αρχική / ΥΓΕΙΑ / ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Φιλιατών και στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας:

«ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

Εργαζόμενες – οι, άνεργοι, συνταξιούχοι νέοι και νέες, η μεγάλη διασπορά των κρουσμάτων κορονοϊού στον νομό μας  και ιδιαίτερα στην Ηγουμενίτσα, δεν ήρθε  σαν κεραυνός εν αιθρία, ήταν ζήτημα χρόνου. Ήρθε ως αποτέλεσμα όχι της ανικανότητας της Κυβέρνησης, αλλά συνειδητής πολιτικής επιλογής της, εφόσον βάζει στην ζυγαριά τα αναγκαία και ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής μας, με γνώμονα τι κοστίζει λιγότερο στο κράτος και τι ωφελεί περισσότερο την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και κλινικαρχών

Η Κυβέρνηση, 12 μήνες από την εμφάνιση του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας, συνεχίζει να μας κουνάει το δάχτυλο απειλητικά και να αποθεώνει την ατομική ευθύνη, αρνούμενη να αναλάβει τις δικές της ευθύνες. Για το ότι στο νοσοκομείο Φιλιατών εργάζονται 23 γιατροί αντί για 55 ποιοι ευθύνονται; Για το ότι, όπως μας καταγγέλλουν εργαζόμενοι, οι οποίοι πήγαν στο Νοσοκομείο, καθώς επίσης και στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας, με συμπτώματα της ασθένειας, τους αρνήθηκαν τη διενέργεια ΤΕΣΤ, ποιος ευθύνεται; Για το ότι για να κάνει κάποιος το εμβόλιο της Astrazeneca  πρέπει να τρέχει στην Παραμυθιά ποιος ευθύνεται; Για το ότι τα πανεπιστήμια είναι κλειστά 12 ολόκληρους μήνες μήπως φταίνε οι φοιτητές; Για τα σχολεία που ανοιγοκλείνουν και ταλαιπωρούνται τα παιδιά μας, αλήθεια, ποιος φταίει;

Συναδέλφισες – οι, 12 μήνες τώρα η Κυβέρνηση γράφει στα παλιά της τα παπούτσια τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των Σωματείων και των εργαζομένων στα νοσοκομεία. Πότε με το καρότο και πότε με το μαστίγιο επιδιώκει τον αποπροσανατολισμό μας, την καλλιέργεια αυταπατών, την επιβολή της σιωπής και της αποδοχής «σφάξε με αγά μου ν΄αγιάσω», οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία, από «ήρωες» κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, τώρα έγιναν ο αποδιοπομπαίος τράγος και σέρνονται στα δικαστήρια, επειδή τόλμησαν να αποκαλύψουν την ανυπαρξία ουσιαστικών μέτρων για την προστασία της υγείας του λαού και τη γύμνια, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Συναδέλφισες – οι, το ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, το Ε.Κ.Θ. και τα Σωματεία του, από την πρώτη στιγμή, με τις παρεμβάσεις μας, τις κινητοποιήσεις στο νοσοκομείο και τα Κ.Υ., βάλαμε το ζήτημα της προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων μας. Τονίσαμε προς κάθε κατεύθυνση ότι κάτω από τις μάσκες έχουμε φωνή και δεν μπορεί -με πρόσχημα την πανδημία- να μας επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου και απαγόρευση των διεκδικήσεών μας. Μόνο με την οργάνωση και τον αγώνα μας μπορούμε να υπερασπιστούμε την υγεία και τα δικαιώματά μας. Σ’ αυτόν τον αγώνα καλούμε όλους τους εργαζόμενους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους άνεργους και συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους και φτωχούς αγρότες, γονείς και μαθητές, για να απαιτήσουμε και να διεκδικήσουμε:

  • Ουσιαστική ενίσχυση του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας, Νοσοκομείου Φιλιατών, Κ.Υ. Παραμυθιάς – Μαργαριτίου, εξοπλισμό και στελέχωσή τους με το αναγκαίο προσωπικό.
  • Με ευθύνη της Κυβέρνησης, Περιφέρειας, Δήμων να εξασφαλιστούν μαζικά επαναλαμβανόμενα μοριακά ΤΕΣΤ για όλο τον πληθυσμό.
  • Μαζικούς εμβολιασμούς σε πλήρως στελεχωμένα εμβολιαστικά κέντρα, με νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και όχι μετακινήσεις του υπάρχοντος.
  • Ελέγχους στους χώρους  δουλειάς για την τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων σε περίπτωση κρούσματος.
  • Εξασφάλιση όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων που νοσούν. Δεν μπορεί να αποτελεί ατομική ευθύνη, σε συνθήκες μάλιστα έξαρσης της πανδημίας.
  • Διασφάλιση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων όσων νοσούν ή μπαίνουν προληπτικά σε καραντίνα.
  • Ασφαλή μεταφορά των εργαζομένων από και προς τη δουλειά τους.
  • Όλα τα αναγκαία μέτρα (15 μαθητές στην τάξη, μάσκες, αντισηπτικά, καθαρίστριες κ.τ.λ.)  για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων.»

Δείτε Επίσης

Εθελοντική αιμοδοσία στο Δικαστικό Μέγαρο από πολλαπλούς φορείς των Ιωαννίνων

Το Περιφερειακό Τμήμα Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού μαζί με την εθελοντική ομάδα Paguristas, την ...