Σάββατο , 3 Ιουνίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Παρουσία εκπροσώπου της κυβέρνησης διεξήχθη η εκδήλωση τιμής εις μνήμην της γυναίκας της Πίνδου και όλων των ηρώων του έπους του ’40 στη Φούρκα Κόνιτσας

Παρουσία εκπροσώπου της κυβέρνησης διεξήχθη η εκδήλωση τιμής εις μνήμην της γυναίκας της Πίνδου και όλων των ηρώων του έπους του ’40 στη Φούρκα Κόνιτσας

Τη μνήμη της γυναίκας της Πίνδου, των αξιωματικών Κωνσταντίνου Δαβάκη, Αλέξανδρου Διάκου και όλων των ηρώων του έπους του 1940, παρουσία του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριου Οικονόμου, ως εκπροσώπου της Κυβέρνησης, τίμησαν η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Κόνιτσας, με τη διοργάνωση λιτής εκδήλωσης στη Φούρκα Κόνιτσας την Τρίτη 20 Ιουλίου 2021.

Στο μνημείο των πεσόντων στο ύψωμα του Προφήτη Ηλία στη Φούρκα εψάλη δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος  του Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης, κ.κ. Ανδρέα. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στις προτομές του Κ. Δαβάκη και Α. Διάκου, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η φιλόλογος κα Ελένη Καραγιάννη, με κύρια αναφορά στη σημασία της προσφοράς των Γυναικών της Πίνδου.

Στη συνέχεια ακολούθησε μικρή δεξίωση στην πλατεία της Κοινότητας Φούρκας, όπου ο Δήμαρχος Κόνιτσας κ. Νικόλαος Εξάρχου υποδέχτηκε τους προσκεκλημένους, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Υφυπουργός κ. Ελευθέριος Οικονόμου και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Λόγω των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς της πανδημίας, δεν πραγματοποιήθηκε η αναπαράσταση της πορείας των Γυναικών της Πίνδου και του τραυματισμού του Αξιωματικού Κωνσταντίνου Δαβάκη.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Κόνιτσας, Νικόλαος Εξάρχου, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Διοικητής της 8ης Ταξιαρχίας, ταξίαρχος Χρήστος Σιόρεντας, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Ηπείρου, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Δούβαλης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων, Βασίλειος Μουσελίμης, ο Συντονιστής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Ιονίων Νήσων, Υποστράτηγος Δημήτρης Κοντογιάννης, ο Διοικητής του 583 Τ.Π., Γεώργιος Χαρίτος, ο Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Κόνιτσας, Παναγιώτης Νάκος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Πρόδρομος Γαϊτανίδης, οι Αντιδήμαρχοι Κόνιτσας, Νικόλαος Τσιαλιαμάνης και Αριστείδης Λαζογιάννης, ο τέως Δήμαρχος Κόνιτσας, Ανδρέας Παπασπύρου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κόνιτσας, Κατερίνα Δημάρατου και Δημήτριος Γκριμότσης, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Φούρκας και Αγίας Παρασκευής, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών Αρχών και φορέων.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν οι βουλευτές Ιωαννίνων, Μαρία Κεφάλα και Γεώργιος Αμυράς, που απουσίαζαν λόγω κοινοβουλετικών υποχρεώσεων.

Δείτε Επίσης

Ο Γιάννης Πλούταρχος στο Θέατρο Ε.Η.Μ.

Σταθερά αγαπημένος του κοινού για περισσότερο από δύο δεκαετίες, ερμηνευτής που ξεχώρισε στη γενιά του ...