Παρασκευή , 3 Δεκεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Πολιτισμός / Η Περιφέρεια Ηπείρου αρωγός για την προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών στην περιοχή

Η Περιφέρεια Ηπείρου αρωγός για την προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών στην περιοχή

Με την καθοριστική συμβολή της Περιφέρειας Ηπείρου ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες το έργο «CIAK», το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας «Interreg V-A Greece – Italy 2014-2020», ενώ σήμερα, Τρίτη 23 Φεβρουαρίου, λαμβάνει χώρα το 4ο Project Meeting, που οργανώνεται με ευθύνη της.

Την 4η συνάντηση εργασίας της Περιφέρειας Ηπείρου με το εταιρικό σχήμα του έργου «CIAK» θα χαιρετίσουν εκπρόσωποι της Διαχειριστικής Αρχής. Ο επικεφαλής εταίρος, δηλαδή o εκπρόσωπος του ApuliaFilm Commission, θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα του έργου και το κλείσιμο αυτού. Στη συνέχεια ο κάθε εταίρος (Περιφέρεια Ηπείρου, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Πανεπιστήμιο Ιονίων Νήσων – Τμήμα Ήχου και Εικόνας) θα κάνει μια σύντομη παρουσίαση των ενεργειών που έγιναν στο πλαίσιο του έργου, καθώς και των αποτελεσμάτων αυτών.

Η Περιφέρεια Ηπείρου, στο πλαίσιο των στόχων και των δράσεων του έργου CIAK, ανέλαβε να προσεγγίσει με ολοκληρωμένο τρόπο τη δυνατότητα και τα οφέλη από τη δημιουργία του Epirus Film Office, συντάσσοντας σχετική μελέτη και δημιουργώντας τις βάσεις για τη λειτουργία του πρώτου Γραφείου Κινηματογράφου στην Ήπειρο. Τέθηκε επίσης σε λειτουργία η αντίστοιχη ιστοσελίδα (https://epirusfilmoffice.eu), με ενσωματωμένους οδηγούς παραγωγής (Production Guide) και τοποθεσιών (Location Guide). Και οι δύο οδηγοί αποτελούν χρήσιμο εργαλείο για τους παραγωγούς και όσους εργάζονται στον οπτικοακουστικό τομέα σε περίπτωση παραγωγής μιας ταινίας στην Ήπειρο.

Η Περιφέρεια Ηπείρου συνεισέφερε ακόμη, με τον δικό της σημαντικό τρόπο, στη δημοσιότητα του προγράμματος CIAK. Η πρώτη εκδήλωση δημοσιότητας πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο στα Ιωάννινα. Η δεύτερη έλαβε χώρα στις 18 Σεπτεμβρίου ως εναρκτήρια εκδήλωση για το διήμερο Φεστιβάλ Κινηματογραφικού Περιεχομένου, το οποίο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Ακρόπολη «Ιτς Καλέ», στα Ιωάννινα, στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου του 2020.

Η λειτουργία του Epirus Film Office θα αποτελέσει τον βασικό αρωγό για την προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών στην περιοχή, αλλά και την υποστήριξή τους καθ’ όλη τη διάρκεια αυτών, εφόσον πραγματοποιηθούν.

Λίγα λόγια για το έργο «CIAK»

Γενικός στόχος του έργου είναι να προωθήσει την αξιοποίηση των εμπλεκόμενων περιοχών της Απουλίας και των Ελληνικών Περιφερειών, με την εφαρμογή πρωτοβουλιών που συνδέονται με τον οπτικό-ακουστικό τομέα, όπως η δημιουργία Film Offices, η διοργάνωση κινηματογραφικών φεστιβάλ και εργαστηρίων σεναριογραφίας και η παραγωγή ταινιών μικρού μήκους. Έτσι, δημιουργείται η ευκαιρία για τις περιοχές αυτές να γίνουν ευρύτερα γνωστές και να αναδειχθεί η ελκυστικότητα των τόπων, καθώς και η ιστορική και φυσική ομορφιά τους, ως καταλύτες για την τουριστική τους ανάπτυξη.

Δείτε Επίσης

Το Ζωγράφειο Σχολείο στο επίκεντρο της Ελληνο-Αυστριακής Διασύνδεσης

          Ο σημαντικός ρόλος που διαδραματίζει το Ζωγράφειο Σχολείο, όχι μόνο στο χώρο της εκπαίδευση,ς ...