Πέμπτη , 16 Νοεμβρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / εκδηλωσεις / Ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο το Α΄μέρος του φετινού Τηλεοπτικού – Διαδικτυακού Καρναβαλιού από το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας

Ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο το Α΄μέρος του φετινού Τηλεοπτικού – Διαδικτυακού Καρναβαλιού από το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας

Σε 4 ενότητες χωρίζεται φέτος το τηλεοπτικό-διαδικτυακό Καρναβάλι 2021, που διοργανώνει το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας.

Το Α΄μέρος ολοκληρώθηκε το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, ζωντανά στις 7:00 το απόγευμα, από το Youtube του Cinematicon .

Στη ζωντανή μετάδοση οι διοργανωτές αυτού του ιδιαίτερου, αυτού των ειδικών συνθηκών λόγω covid, καρναβαλιού με κέφι σχολίαζαν το περιεχόμενο του πρώτου μέρους, ενώ έκαναν φινάλε με παντομίμα στην οποία συμμετείχαν οι Σπύρος Παπαδιώτης και ΑποστπόληςΜουκάνος. Οι υπόλοιποι Καρναβαλιστές που συμμετείχαν ήταν ο Θωμάς Τσούνης, ο Κώστας Προβατάς και ο Σπύρος Πλέουρας.

Μήνυμα στο Α΄μέρος του τηλεοπτικού – διαδικτυακού Καρναβαλιού, που διοργανώνει φέτος το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας, έστειλε ο γνωστός καλλιτέχνης – μίμος, Διονύσης Ζάχος, ο οποίος παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια με υποδειγματικό τρόπο τη μεγάλη Αποκριάτικη Παρέλαση με άρματα του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας.

Χαιρετισμό απηύθυνε με βίντεο και ο Δήμαρχος Πρέβεζας, Νίκος Γεωργάκος, ο οποίος μίλησε για τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν, τονίζοντας παράλληλα την πρόθεση του Δήμου Πρέβεζας -αλλά και του ιδίου- για περαιτέρω αναβάθμιση των αποκριάτικων εκδηλώσεων στην Πρέβεζα.

Το δικό του ιδιαίτερο μήνυμα, παίζοντας ένα ρομαντικό κομμάτι με το κλαρίνο του, έστειλε ο γνωστός για τη συνεργασία του με τα μεγάλα ονόματα του πανελλήνιου μουσικού στερεώματος, Αποστόλης Βαγγελάκης.

Στα πλαίσια της φετινής διοργάνωσης αυτού του ιδιαίτερου Καρναβαλιού, οι διοργανωτές προτρέπουν τους Καρναβαλιστές και τις Καρναβαλίστριες να δημιουργήσουν τα δικά τους ξεχωριστά βίντεο. Είτε με αναφορά στον παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο, είτε με οποιοδήποτε αποκριάτικο θέμα, είτε με οποιοδήποτε σατυρικό θέμα.

Στο Α΄μέρος του φετινού Καρναβαλιού του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας προβλήθηκαν δύο σκετς. Το ένα ήταν από την παλιά ελληνική ταινία «Της Κακομοίρας» (Μπακαλόγατος) -συγκεκριμένα, το σκετς «Μήτσος ο Σοφέρ»- κι έπαιξαν οι Σπύρος Παπαδιώτης (Ζήκος) και Σπύρος Πλέουρας (Μήτσος ο Σοφέρ). Το δεύτερο ήταν επίσης από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο και την ταινία «Θανασάκης ο πολιτευόμενος» κι έπαιξαν οι Αποστόλης Μουκάνος (Μελέτης) και Σπύρος Πλέουρας (Θανασάκης ο Πολιτευόμενος). Και στα δύο σκετς η σκηνοθεσία ήταν του Κώστα Αθανασόπουλου και η παραγωγή του Cinematicon.

Τα τελευταία δύο χρόνια, στην προ Covid-19 εποχή, ο «Κόκκινος Χορός» του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας είχε στεφθεί με μεγάλη επιτυχία, καθώς συμμετείχαν περισσότερα από 600 άτομα στον χορό. Και στις δύο περιπτώσεις είχε συμμετάσχει ο Πασχάλης Αρβανιτίδης (OLYMPIANS), ο οποίος έστειλε φέτος με βίντεο τις ευχές του, ενώ έπαιξε με την κιθάρα του και δύο υπέροχα τραγούδια.

Με αφορμή το δεύτερο μέρος, που έρχεται το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας παροτρύνει τον κόσμο να το παρακολουθήσει και πάλι, ζωντανά στις 7:00 το απόγευμα, από το Youtube και το link που θα σταλεί, απευθύνοντας στους φίλους/φίλες του το εξής μήνυμα:

«Φίλες και φίλοι του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας,

Οι ώρες και οι μέρες περνούν και οι διαδικασίες προετοιμασίες για το φετινό τηλεοπτικό – διαδικτυακό Καρναβάλι 2021 εντείνονται… Γεμίζουμε τις στιγμές μας με Αποκριά με κάθε τρόπο, με βίντεο (όταν τραβάμε με το το κινητό η λήψη να είναι στο πλάι), με χιουμοριστικά σκέτς από το Youtube (κάνουμε βέβαια χρήση και του tiktok). Βίντεο λίγων δευτερολέπτων ή μέχρι 5 λεπτά από τον παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο, αλλά και βίντεο με θέμα την Αποκριά φορώντας τις αποκριάτικες στολές μας από τα σπίτια μας. Δεν υπάρχει περιορισμός στην επιλογή του σατυρικού θέματος, δημιουργείτε και συμμετέχετε! Τα βίντεο που δημιουργούμε τα στέλνουμε στο e-mail:

[email protected]

Το Καρναβαλικό Κομιτάτο φέτος κάνει τρομερή υπέρβαση. Η συμμετοχή όλων μας είναι σημαντική. Ελάτε να μοιραστούμε γέλιο, χαρά, κέφι, ζωντάνια αυτή τη δύσκολη εποχή. όσοι χρειάζονται βοήθεια για να γυρίσουν βίντεο ή θέλουν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους και είναι από χορευτικό, μουσικό ή θεατρικό σχήμα μπορούν να επικοινωνήσουν με τους Σπύρο  Πλέουρα (6947565249) και Σπύρο Παπαδιώτη (6985809447).

Ραντεβού το επόμενο Σάββατο 27 Φεβρουαρίου και ώρα 7:00 το απόγευμα, ζωντανά από το Youtube και το Cinematicon, για το δεύτερο μέρος του φετινού τηλεοπτικού – διαδικτυακού Καρναβαλιού, που διοργανώνει το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας. Όσοι από σας θέλουν να μάθουν έγκαιρα το link στο Youtube, μπορούν να πατήσουν εγγραφή στο Κανάλι Cinematicon. Οι εκπλήξεις που σας περιμένουν είναι πολλές.»

Για όσους δεν παρακολούθησαν το Α΄μέρος υπάρχει το παρακάτω βίντεο:

Δείτε Επίσης

ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗ ΒΡΥΣΟΥΛΑ

Ένα διήμερο εκδηλώσεων διοργανώνει ο Δήμος Ιωαννιτών στις 14 και 15 Ιουλίου, στη Βρυσούλα, σε ...