Κυριακή , 14 Μαΐου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / ΥΓΕΙΑ / Η έλλειψη πειθαρχίας αυξάνει τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ήπειρο, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου

Η έλλειψη πειθαρχίας αυξάνει τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ήπειρο, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου

«Η έλλειψη πειθαρχίας και η ανθρώπινη αβλεψία στην τήρηση των μέτρων για πρόληψη της διασποράς του κορωνοϊού είναι η βασική αιτία που τις τελευταίες ημέρες επιβεβαιώνονται συνεχώς θετικά κρούσματα κορωνοϊού στην Ήπειρο», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Έκανε συγκεκριμένες αναφορές στον Δήμο Ζίτσας, από τον οποίο, όπως είπε, προέρχονται τα 2/3 από τα θετικά κρούσματα που ανακοινώνονται  τελευταία, αλλά και στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», στο οποίο τέθηκαν σε προσωρινή αναστολή δύο κλινικές. «Δεν μπορεί -τόνισε- υγειονομικοί να αρνούνται το εμβόλιο, είναι υποχρεωμένοι έναντι της κοινωνίας. Πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι σε όλα».

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου αναφέρθηκε επίσης και στο ενδεχόμενο επιβολής lockdown, το οποίο συζητείται από την περασμένη Πέμπτη για την Π.Ε. Ιωαννίνων, εξηγώντας ότι προέβη σε σχετική δήλωση ως προς την επιδημιολογική εικόνα που καταγράφεται βάσει της στατιστικής, ώστε να τη λάβουν υπόψη τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. 

«Με ενημέρωσαν καθηγητές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, που εμπλέκονται στη διαδικασία, ότι μεγάλο ποσοστό (50%) των  ασθενών που νοσηλεύονται στις  ΜΕΛ και όσοι βρίσκονται στις ΜΕΘ, προέρχονται από τη γειτονική Αλβανία, ομογενείς μεν, που διακομίζονται με νόμιμες διαδικασίες μέσω Υπουργείου Εξωτερικών, αλλά δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι της Ηπείρου, οπότε και δεν πρέπει να μετρούνται στις παραμέτρους, που λαμβάνονται υπόψη για να μας επιβάλλουν το lockdown. Μου ζητήθηκε να το δημοσιοποιήσω, ώστε να ληφθεί υπόψη της Πολιτικής Προστασίας, πράγμα που έκανα και το οποίο κάποιοι από τη Βόρειο Ήπειρο διάβασαν με “άλλους φακούς”», επεσήμανε μεταξύ άλλων.

Δείτε Επίσης

Εθελοντική αιμοδοσία στο Δικαστικό Μέγαρο από πολλαπλούς φορείς των Ιωαννίνων

Το Περιφερειακό Τμήμα Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού μαζί με την εθελοντική ομάδα Paguristas, την ...