Τρίτη , 30 Νοεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Σε συγκέντρωση στην πύλη του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων (Δουρούτη) συμμετείχαν σήμερα, Τετάρτη 7/4, στις 12.30 μ.μ., εργαζόμενοι και συνδικαλιστικοί φορείς

Σε συγκέντρωση στην πύλη του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων (Δουρούτη) συμμετείχαν σήμερα, Τετάρτη 7/4, στις 12.30 μ.μ., εργαζόμενοι και συνδικαλιστικοί φορείς

Με αφορμή τη σημερινή Πανελλαδική Μέρα Δράσης για τη Δημόσια Υγεία, η ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ – ΕΡΓΑΣΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας, η κοινωνία βρίσκεται στη δίνη που προκαλεί η χρεοκοπημένη και εγκληματική πολιτική της Κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του Κεφαλαίου. Έχει αφήσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας χωρίς το αναγκαίο προσωπικό και τις αναγκαίες ΜΕΘ. Την ίδια ώρα ο κορωνοϊός σαρώνει την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα στη δουλειά, στα ΜΜM, στις γειτονιές. Ο κόσμος που διασωληνώνεται εκτός ΜΕΘ αυξάνεται ή πεθαίνει αβοήθητος. Απαγορεύσεις, γενικευμένη αστυνομοκρατία και άγρια κρατική καταστολή εναντίον του υγειονομικού, φοιτητικού και λαϊκού κινήματος, εκτίναξη της ανεργίας και της εργασιακής ανασφάλειας είναι μερικά μόνο που βιώσαμε το προηγούμενο διάστημα για διεκδικούμε τα αυτονόητα: ΥΓΕΙΑ – ΕΡΓΑΣΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. 

Σα να μη φτάνει η κατάσταση αυτή, τέσσερις μήνες μετά την πρώτη της προσπάθεια η Κυβέρνηση ετοιμάζεται ξανά να φέρει για ψήφιση το αντεργατικό- αντισυνδικαλιστικό ν/σχέδιο Βρούτση-Χατζηδάκη, αλλά και τη συζήτηση για τον καθορισμό του ύψους του κατώτατου μισθού. Προετοιμάζεται και πάλι για τη ψήφιση ενός προκλητικού αντεργατικού νομοσχέδιου που προβλέπει δεκάωρη δουλειά, πλήρη ευελιξία για τις επιχειρήσεις, συρρίκνωση του δικαιώματος στην απεργία με απαγόρευση της περιφρούρησης, ποινικοποίηση των αγώνων και ριζική περιστολή του δικαιώματος στην συνδικαλιστική οργάνωση και δράση. 

Παράλληλα, ο Υπουργός Εργασίας δήλωσε πως στόχος της Κυβέρνησης είναι να παρουσιαστεί μέσα στους επόμενους μήνες το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων, ενώ ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην πώληση της απονομής συντάξεων σε εταιρείες (δικηγόρων και λογιστών). 

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ»

Δείτε Επίσης

Γ.Ζάχος -Το Πανεπιστήμιο να προσαρμόζεται στις ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας.Αυλαία σε μια επιτυχημένη και αποτελεσματική πορεία στην Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων.

  Από: Γιώργος Γκόντζος (ggontzos@yahoo.gr)==    “Το Πανεπιστήμιο το πρώτο που πρέπει να κάνει , ...