Πέμπτη , 7 Δεκεμβρίου 2023
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Την παραίτηση του Αντιδημάρχου Γότιστας, κ. Τασιούλα, ζητά η Δημοτική Παράταξη Μετσόβου «Δύναμις Δημοτών»

Την παραίτηση του Αντιδημάρχου Γότιστας, κ. Τασιούλα, ζητά η Δημοτική Παράταξη Μετσόβου «Δύναμις Δημοτών»

Σε ανακοίνωσή της σχετικά με την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στη Μεγάλη Γότιστα κατά την πρόσφατη θεομηνία του Ιουνίου, η Δημοτική Παράταξη Μετσόβου «Δύναμις Δημοτών» καταγγέλλει τα εξής:

«Όλοι θυμόμαστε την θεομηνία, που έπληξε την Μεγάλη Γότιστα τον περασμένο Ιούνιο, όπου από θαύμα δε θρηνήσαμε ανθρώπινες απώλειες. Άλλωστε, ο επικεφαλής της παράταξής μας ήταν από τους πρώτους που την επισκέφθηκε, μαζί με τον Δήμαρχο Μετσόβου και τον Αντιδήμαρχο Μικρής – Μεγάλης Γότιστας, Π. Τασιούλα.

Τις επόμενες ημέρες, με ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε την έκτακτη επιχορήγηση ποσού 150.000 ευρώ, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές από τη θεομηνία στο χωριό και απολύτως καλόπιστα στηρίξαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο και εγκρίναμε -μαζί με όλο το Δημοτικό Συμβούλιο- την εκτέλεση του έργου αντιμετώπισης των ζημιών και καταστροφών, που η θεομηνία προκάλεσε στο χωριό της Mεγάλης Γότιστας, και μάλιστα με την έκτακτη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης.

Ζητήσαμε, όμως, κατά πάγια τακτική της παράταξής μας, προκειμένου να εγκρίνουμε το έργο, απόφαση και μάλιστα ομόφωνη του Τοπικού Συμβουλίου της Μεγάλης Γότιστας, πράγμα που καταγράφηκε στην απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου.

Πρόσφατα, όμως, διαπιστώσαμε ότι ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του Τοπικού Συμβουλίου ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ, ενώ ο Αντιδήμαρχος, Π. Τασιούλας, μας διαβεβαίωσε ψευδώς ότι υπήρχε! Με άλλα λόγια, σκόπιμα και συνειδητά μας παραπλάνησε!!!

Και το χειρότερο: Εκ των υστέρων διαπιστώσαμε ότι μέχρι σήμερα, έξι μήνες μετά, η κατάσταση στην Μεγάλη Γότιστα παραμένει στάσιμη! Δεν έχει διατεθεί ούτε ένα ευρώ από την έκτακτη επιχορήγηση που εγκρίναμε για την αποκατάσταση των ζημιών εντός του χωριού της Μεγάλης Γότιστας!!! 

Αντιθέτως, τα χρήματα, που εμείς εγκρίναμε, πήγαν σε οδοστρώσεις και ασφαλτοστρώσεις ΑΛΛΟΥ, στον οικισμό Αγίου Νικολάου Γότιστας, που απέχει από το χωριό πάνω από πέντε χιλιόμετρα (σε ευθεία γραμμή, βλ. επισυναπτόμενο χάρτη).

Δυστυχώς, γράφοντας αυτό το Δελτίο Τύπου, νοιώθουμε την ανάγκη να ζητήσουμε συγνώμη από τους συνδημότες μας και κυρίως από τους Δημότες του χωριού της Μεγάλης Γότιστας, που εντέχνως παραπλανηθήκαμε από τον Αντιδήμαρχο Μικρής – Μεγάλης Γότιστας, Π. Τασιούλα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε μια πρωτόγνωρη σε μέγεθος θεομηνία για να κάνει, με την κάλυψη του Δημοτικού Συμβουλίου, έργο εκεί που εκείνος ήθελε…!!!

Μοναδικό φαινόμενο στην παγκόσμια ιστορία, για πρώτη φορά μετά από θεομηνία οι ζημιές διορθώνονται όχι εκεί που χτύπησε η θεομηνία, αλλά μισή ώρα μακριά (ένα τσιγάρο δρόμος..).

Βέβαια, είναι κοινό μυστικό ότι πραγματικός «Δήμαρχος» στη Γότιστα είναι ο Αντιδήμαρχος… Αυτός αποφάσισε ότι οι ζημιές έγιναν στον οικισμό του Αγίου Νικολάου… ΤΕΛΟΣ! Τι και αν στη Μεγάλη Γότιστα αποκολλήθηκαν βράχοι, τι και αν στη Μεγάλη Γότιστα κυριολεκτικά διαλύθηκε ο δρόμος και το νερό ξήλωσε μέχρι και ασφαλτοτάπητα, ο κ. Αντιδήμαρχος διέταξε διαφορετικά!!!

Εκμεταλλευόμενος τον ανθρώπινο πόνο, εκμεταλλευόμενος μια θεομηνία που όμοια της, σύμφωνα με μαρτυρίες ηλικιωμένων της περιοχής, δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στη Μεγάλη Γότιστα, ο άνθρωπος αυτός οργάνωσε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, λόγω της θεομηνίας, ασφαλτοστρώσεις σε περιοχές της αρεσκείας του. Καμία σχέση με το χωριό της Μεγάλης Γότιστας, εντός του οποίου ήταν το επίκεντρο της θεομηνίας και φυσικά εκεί προκλήθηκαν οι ανεπανόρθωτες ζημιές σε υποδομές.

Αν και δεν μπορούμε να φανταστούμε από πού πηγάζει η τόσο μεγάλη επιρροή αλλά και εμπλοκή του εν λόγω Αντιδημάρχου σε όλα σχεδόν τα θέματα του Δήμου (ή μάλλον μπορούμε να φανταστούμε, αλλά δεν είναι της παρούσης…), σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι είναι με διαφορά ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος σε όλον το Δήμο Μετσόβου…!!! Κι όμως ο συγκεκριμένος άνθρωπος παραπλάνησε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, χρησιμοποιώντας τις Υπηρεσίες του Δήμου. Απίστευτο και όμως αληθινό!

Καλούμε σε επιτόπια αυτοψία όποιο μέσο ενημέρωσης και όποιον δημοσιογράφο έχει τη βούληση να διαπιστώσει δια ζώσης το γιατί στην επόμενη θεομηνία που θα πλήξει την εν λόγω περιοχή είναι σίγουρο ότι θα θρηνήσουμε θύματα (τότε βέβαια θα είναι αργά)…

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι για τις φονικές πλημμύρες τύπου Μάνδρας – Καρδίτσας – Κεφαλλονιάς κ.α. δεν φταίει μόνο η κλιματική αλλαγή… φταίει και ¨ο κακός μας ο καιρός¨!

Με επιστολή μας προς το Δημοτικό Συμβούλιο ζητάμε την άμεση απομάκρυνση του εν λόγω Αντιδημάρχου και τη διόρθωση του Τεχνικού προγράμματος 2021 για την εν λόγω δημοπράτηση (δεν μπορεί η δημοπράτηση του Αγίου Νικολάου να γίνει από την έκτακτη επιχορήγηση!!!)…»

Δείτε Επίσης

Αινιγματική δήλωση του Γ.Τσίμαρη σε σχέση με την στήριξη του στις δημοτικές εκλογές-Τώρα  θα πράξουμε ως ΠΑΣΟΚ.. Προέρχομαι από τα σπλάχνα αυτής  της παράταξης , εξυπακούεται ,αλλά είναι  άλλος ο ρόλος  μου τώρα.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])—  “Τώρα  είμαστε  σε  ένα άλλο μετερίζι.Είμαστε  βουλευτές  και   ασχολούμαστε  με την κεντρική ...