Κυριακή , 17 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Οικονομία / Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων ζητά σύσταση και συμμόρφωση των Τραπεζικών Καταστημάτων σύμφωνα με το ΦΕΚ 4753, άρθρο 35

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων ζητά σύσταση και συμμόρφωση των Τραπεζικών Καταστημάτων σύμφωνα με το ΦΕΚ 4753, άρθρο 35

Σύσταση και συμμόρφωση των Τραπεζικών Καταστημάτων σύμφωνα με το ΦΕΚ 4753, άρθρο 35, ζητά με την ακόλουθη επιστολή του προς το Υπουργείο Οικονομικών ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, κ. Δημήτρης Δημητρίου:

«Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,

Τις τελευταίες ώρες και μετά από καταγγελίες και διαμαρτυρίες των μελών και του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων θα θέλαμε να σας επισημάνουμε την κακή πρακτική τραπεζικών καταστημάτων απέναντι σε επιχειρηματίες.

Πιο συγκεκριμένα τα τραπεζικά καταστήματα δεν ανταποκρίνονται στην αναστολή προθεσμιών λήξης, εμφάνισης και πληρωμής αξιόγραφων, όπως αυτή αναφέρεται στο ΦΕΚ 4753, άρθρο 35, την από 18/11/2020.

Εργαζόμενοι στα Τραπεζικά καταστήματα δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα στους επιχειρηματίες αφού με φθηνές δικαιολογίες, «το σύστημα δεν είναι έτοιμο», «δεν λειτουργεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα» και άλλα, προσπαθούν να εξαναγκάσουν τους επιχειρηματίες να καταβάλλουν τα αντίστοιχα τιμήματα.

Σας ζητούμε όπως, ενημερώσετε άμεσα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας με την σύσταση συμμόρφωσης στο ΦΕΚ 4753, άρθρο 35 την από 18/11/2020 για την απρόσκοπτη και χωρίς προβλήματα λειτουργία της επιχειρηματικότητας σε μια περίοδο όπου όπως γνωρίζετε τα αδιέξοδα της ολοένα και διογκώνονται.

           Με τιμή,
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων  
Δρ. Δημήτριος Δημητρίου»

Δείτε Επίσης

Πρόσκληση σε ενημερωτική εκδήλωση για την επιχορήγηση αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Ειδική Γραμματεία ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ και ...