Πέμπτη , 20 Ιουνίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Το ΚΚΕ καταγγέλλει ως απαράδεκτη την προσαγωγή εκλεγμένου συνδικαλιστή στα Γιάννενα

Το ΚΚΕ καταγγέλλει ως απαράδεκτη την προσαγωγή εκλεγμένου συνδικαλιστή στα Γιάννενα

Παραθέτουμε την ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφορικά με την προχθεσινή προσαγωγή εκλεγμένου μέλους του ΔΣ του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού Ιωαννίνων:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει την απαράδεκτη προσαγωγή, στις 18/11/2020 -για υποτιθέμενη εξακρίβωση στοιχείων στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων – μέλους του Κόμματος και εκλεγμένου συνδικαλιστή του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού Ιωαννίνων και αφού ο παραπάνω επέδειξε αστυνομική ταυτότητα και το απαραίτητο μήνυμα μετακίνησης. Η προσαγωγή έγινε από δυνάμεις των ΜΑΤ που ειδικεύονται στην καταστολή.

Ο συνδικαλιστής απειλήθηκε κατά την προσαγωγή από τα όργανα της αστυνομίας, λέγοντάς του ”ξέρουμε ποιος είσαι και τι κάνεις… είσαι τυχερός που δεν σε πιάσαμε χθες… την επόμενη φορά δεν θα είναι έτσι, θα σε βρούμε…”, με στόχο τον εκφοβισμό και την τρομοκράτησή του. Σημειωτέον ότι ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής είχε δεχτεί την αναίτια και βίαιη επίθεση των δυνάμεων καταστολής, την προηγούμενη μέρα, στην εκδήλωση της 17ης Νοέμβρη και προσήχθη την επόμενη, προφανώς μετά από παρακολούθηση.

Ο αυταρχικός κατήφορος έρχεται μια μέρα μετά το όργιο αστυνομικής βίας και καταστολής στην εκδήλωση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και των φοιτητικών συλλόγων της πόλης για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου. Υπήρξε μάλιστα και αστυνομικός που δήλωνε Χρυσαυγίτης κι επιτέθηκε με απαράδεκτους ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς σε διαδηλωτή.

Τον αυταρχικό κατήφορο συμπληρώνει η παρακολούθηση από την Αστυνομική Διεύθυνση των γραφείων της Κομματικής Οργάνωσης Ιωαννίνων και του Εργατικού Κέντρου, επαναφέροντας πρακτικές των πιο σκοτεινών περιόδων της χωράς μας.

Η κυβέρνηση φέρει στο ακέραιο την ευθύνη. Την ώρα που ο λαός μας μετρά εκατόμβες νεκρών από τις εγκληματικές της ευθύνες στην αντιμετώπιση της πανδημίας, την ίδια ώρα ξεδιπλώνει σχέδιο τρομοκράτησης και καταστολής του λαϊκού κινήματος.

Αυτό που τους ενοχλεί και τους φοβίζει είναι η οργανωμένη απάντηση του λαού, που έσπασε στην πράξη την απαγόρευση των εκδηλώσεων του Πολυτεχνείου.

Η προσπάθεια να μπουν οι λαϊκοί αγώνες στο ”γύψο”, για υγεία, ζωή, δουλειά με δικαιώματα, δεν θα περάσει. Θα φάνε τα μούτρα τους για ακόμη μια φορά.

Κάθε προσπάθεια εκφοβισμού, τρομοκράτησης, αυταρχισμού θα πέσει στο κενό.

Η κυβέρνηση είναι υπόλογη και πρέπει να λογοδοτήσει με τίνος εντολές ασκούνται τέτοιες πρακτικές.»

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...