Κυριακή , 10 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Με τα αγάλματα της Παμβώτιδας ξεκίνησε η Εβδομάδα Λίμνης

Με τα αγάλματα της Παμβώτιδας ξεκίνησε η Εβδομάδα Λίμνης

Στη Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων «μετακόμισαν» τα γλυπτά, που κοσμούν την παραλίμνια περιοχή, κληρονομία ενός Συμποσίου Γλυπτικής στην πλειονότητά τους.
«Δράστης» το Τμήμα Εκπαιδευτικών Δράσεων και Εκδηλώσεων της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης «Βιβλιοθήκη Γνώσης & Συναισθήματος», που, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Λίμνης του 13ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων, οργάνωσε τη δράση «Ένας περίπατος με τα αγάλματα στη Λίμνη».
Παιδιά πρώτης σχολικής ηλικίας, φορώντας τα μπλουζάκια τους με τα σήματα της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης και του Γύρου Λίμνης, πραγματοποίησαν έναν εικονικό περίπατο στην παραλίμνια περιοχή, γνωρίζοντας τον γλυπτό πλούτο της λίμνης, με δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν στον ισόγειο και στον αύλειο χώρο της Βιβλιοθήκης. Φέτος το θέμα επιλέχθηκε από τη Μαρία Μπακάρα, φοιτήτρια που πραγματοποιεί την πρακτική της άσκηση στη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη, και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την αποσπασμένη εκπαιδευτικό Αρετή Λαγού.
«Κάθε φορά που γίνεται ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων, εμείς θα τον πλαισιώνουμε με πολιτιστικές εκδηλώσεις, γιατί πιστεύουμε σε αυτόν τον θεσμό από την πρώτη στιγμή. Θεωρούμε πως τέτοια γεγονότα αναδεικνύουν την κουλτούρα αυτής της πολύμορφης πόλης. Ως πολιτιστικός φορέας του υπουργείου Παιδείας, δεν μπορούμε να λείπουμε από τα πολιτιστικά δρώμενα και κάθε χρόνο ετοιμάζουμε μια δράση για παιδιά σχολικής ηλικίας, με απεύθυνση όμως και σε μεγάλους, με θεματολογία σχετική με τη λίμνη Παμβώτιδα», τόνισε η προϊσταμένη διεύθυνσης της Ζωσιμαίας Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ιωαννίνων Βαΐα Οικονομίδου, σημειώνοντας τη συμμετοχή της Βιβλιοθήκης για 4η συνεχή χρονιά.
Για ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα για την Εβδομάδα Λίμνης σε έναν χώρο, που είναι φιλικός και πάντα πρόθυμος να βοηθήσει στον πολιτισμό της πόλης και τον Γύρο Λίμνης, έκανε λόγο η πρόεδρος του Α.Ο. Ποσειδών Ιωαννίνων Αγνή Δρίμτζια. «Κάθε χρόνο, η Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη είναι δίπλα στον Γύρο Λίμνης με πολύ πρωτότυπες δράσεις, πάντα εμπνευσμένες, που έχουν να δώσουν πολλά στα παιδιά που συμμετέχουν. Και το φετινό θέμα είναι πολύ πρωτότυπο, μια όμορφη ιδέα, καθώς πολλοί περνάμε δίπλα από τα γλυπτά της λίμνης και δεν τα βλέπουμε ή δε γνωρίζουμε τους καλλιτέχνες. Θα έχουμε μια όμορφη συνέχεια με πολλές δράσεις να δούμε και να βιώσουμε, οδεύοντας προς τον αγώνα, που θα είναι φέτος μοναδικός», σημείωσε.
Στην πρώτη εκδήλωση της Εβδομάδας Λίμνης βρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Αϊβατίδης, ο οποίος δήλωσε πως ο δήμος θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια που προάγει τον πολιτισμό.

Δείτε Επίσης

Πέτρος Μπελέρης στο Δ/Ρ : «Η δίκη και η απόφαση είναι «μία τιμωρία της ελεύθερης ψήφου. Μία τιμωρία της δημοκρατίας….»

Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της πρώτης πράξης της δίκης ΠΑΡΩΔΙΑ  και την καταδικαστική απόφαση ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments