Κυριακή , 17 Μαρτίου 2024
Αρχική / Διεθνή Νέα / Σοκαριστικές οι εικόνες στο βίντεο ντοκουμέντο από το Airbus A320

Σοκαριστικές οι εικόνες στο βίντεο ντοκουμέντο από το Airbus A320

Δημοσιογράφος της Bild δίνει περισσότερα στοιχεία για το βίντεο

germanwings3

Ο Julie Reichert, αρχισυντάκτης της εφημερίδας Bild, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο του CNN, μίλησε για τις φρικιαστικές σκηνές που αντίκρισε στο φημολογούμενα υπαρκτό βίντεο από την μοιραία πτήση της Germawings που έπεσε στις γαλλικές Άλπεις.

Ο δημοσιογράφος τονίζει πως στο βίντεο που είδε και περιγράφει τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν ο Αντρέα Λούμπιτς οδηγήσει στο θάνατο τους 149 άτομα ακούγονται να ουρλιάζουν οι άτυχοι επιβάτες.

Αναφερόμενος στις εικόνες του βίντεο λίγο πριν «κοπεί» η εικόνα, ο δημοσιογράφος δήλωσε πως ήταν «πολύ ενοχλητικές».

germanwings2

Ο ίδιος υπογράμμισε: «Πιστεύουμε πως το υλικό δείχνει τις τελευταίες στιγμές, όταν το αεροπλάνο κατευθύνεται προς το έδαφος και οι άνθρωποι βρίσκονται σε πανικό, ουρλιάζουν και στο παρασκήνιο ακούγεται αυτός ο «μεταλικός» χτύπος ο οποίος έχει αναφερθεί ήδη. Στη συνέχεια, κάτι φαίνεται πως χτυπά το αεροπλάνο, ή το αεροπλάνο φαίνεται να χτυπά κάτι και τραντάζεται για λίγο, ενώ στη συνέχεια διακόπτεται η εικόνα».

Μάλιστα, το βίντεο δείχνει πως το αεροπλάνο πετά πάνω από την κορυφή ενός βουνού και οι επιβάτες ουρλιάζουν περισσότερο, πριν το βίντεο τελειώσει. Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο επιβάτης ή το μέλος του πληρώματος -δεν αποσαφηνίζεται- που τράβηξε το βίντεο, καθόταν στο πίσω μέρος του αεροσκάφους.

Όταν ο Julie Reichert ρωτήθηκε σχετικά με το αν πιστεύει πως το συγκεκριμένο υλικό είναι αυθεντικό ή όχι, ο κ. Reinchert δήλωσε πως θεωρεί ότι το βίντεο είναι γνήσιο, ωστόσο αρνήθηκε να απαντήσει πως ή από πού το απέκτησε.

Ωστόσο, η Bild ανακοίνωσε πως το υλικό είναι θολό και πως δεν μπορούν να ταυτοποιηθούν συγκεκριμένα άτομα, ωστόσο εξετάζεται ως κομμάτι αποδείξεων από τους ερευνητές.

germanwings

Η είδηση για αυτό το βίντεο -που είναι γυρισμένο από κινητό τηλέφωνο- είδε το φως της δημοσιότητας την Τρίτη μετά την ανακοίνωση του γαλλικού περιοδικού Paris Match και της γερμανικής εφημερίδας Bild, πως διαθέτουν ένα βίντεο που βρέθηκε στα συντρίμμια του σημείου της αεροπορικής τραγωδίας. Στα λίγα δευτερόλεπτα που διαρκεί, οι επιβάτες ακούγονται να φωνάζουν «Θεέ μου» σε διάφορες  γλώσσες, ενώ στο τέλος τουλάχιστον τρεις «μεταλλικοί» κρότοι. Αυτό το στοιχείο επιβεβαιώνει αυτό που κατέγραψε το μαύρο κουτί, ότι δηλαδή ο κυβερνήτης του αεροσκάφους λίγο πριν τη συντριβή έκανε προσπάθειες να ανοίξει την πόρτα του πιλοτηρίου, ενώ φέρεται να φώναξε: «Άνοιξε τη γαμ… πόρτα».

Πάντως ούτε η Bild αλλά ούτε και το Paris Match έχουν δημοσιεύσει μέχρι στιγμής το βίντεο.

germanwings4

germanwings5

germanwings6

2

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Α.Ιωαννίδου(Εντεταλμένη διδάσκουσα Université Paris II, Panthéon – Assas, και δικηγόρος Παρισίων)-Δυστυχώς οι «υποσχέσεις» του Ισλαμικού κράτους γίνονται πράξη.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— «Για όλους τους εκπαιδευτικούς , συζήτησα και με φίλους, ήταν τεράστιο το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments