Τετάρτη , 6 Σεπτεμβρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Εκδηλώσεις Ιωάννινα / Έκθεση ζωγραφικής Ειρήνης Ροδίου – Λέκκα

Έκθεση ζωγραφικής Ειρήνης Ροδίου – Λέκκα

20-1 εκθεση πνευματικοΑπό:Γιώργος Γκόντζος

 Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών διοργανώνει από την Τετάρτη 20 έως και το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016 έκθεση ζωγραφικής της Ειρήνης Ροδίου – Λέκκα. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον Εκθεσιακό Χώρο του Πνευματικού Κέντρου και θα λειτουργεί καθημερινά 11 π.μ. -1 μ.μ. και 6-9 μ.μ. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου και ώρα 8 μ.μ.

 Η Ειρήνη Ροδίου-Λέκκα  γεννήθηκε και ζει στα Ιωάννινα.

Από το 1974 έως το 1980 δούλευε στην Πρέβεζα και εκεί, όπως αναφέρει η ίδια: «αποτυπώθηκαν στην μνήμη μου εικόνες ανυπέρβλητης ομορφιάς. Η αγάπη μου για τη ζωγραφική άρχισε από τα παιδικά μου χρόνια. Την περίοδο αυτή τα υλικά ήταν μολύβια και ξυλομπογιές, αργότερα δοκίμασα την υδατογραφία. Στην ηλικία των 12 χρονών, ο Παύλος Βρέλλης και ο καθηγητής των εικαστικών στο Οικονομικό Γυμνάσιο Ιωαννίνων, κ. Παπαγεωργίου, διέγνωσαν την κλήση μου και μου πρότειναν μετά τις λυκειακές μου σπουδές να συνεχίσω στη σχολή Καλών Τεχνών. Τα τελευταία χρόνια οι επισκέψεις μου στην Πρέβεζα έγιναν πολύ συχνές λόγω της διαμονής της κόρης μου. Αυτό μου έδωσε την δυνατότητα να θητεύσω στο εργαστήριο του Κώστα Καλέντζη, στο οποίο εκτός από τις τεχνικές στην ζωγραφική, διδαχτήκαμε ιστορία τέχνης και αισθητική της εικόνας. Πολλές ασκήσεις γίνονταν έξω από το εργαστήριο, στο αστικό και φυσικό περιβάλλον. Παράλληλα, στα Ιωάννινα, παρακολούθησα μαθήματα στο Εικαστικό Εργαστήρι του Πνευματικού Κέντρου με δασκάλους τους: Νίκο Μάντζιο, Έλσα Τάτση, Ιωάννη Γκούντζο και Δημήτρη Δημόπουλο. Το 2013 και το 2014 ζωγράφισα με τον Ολλανδό ζωγράφο Βart Elfrind σε φυσικούς και αρχαιολογικούς χώρους. Στη δουλειά μου ανεξάρτητα από τα υλικά που χρησιμοποιώ, προσπαθώ να αποδώσω ρεαλιστικά το θέμα αποφεύγοντας τη φωτογραφική απεικόνιση. Χρησιμοποιώ την ιμπρεσιονιστική γραφή και σε αρκετά έργα μου υπεισέρχονται εξπρεσιονιστικά στοιχεία ».

 

Από τα χρόνια της στο Γυμνάσιο μέχρι σήμερα έχει λάβει μέρος σε 13 ομαδικές εκθέσεις, μεταξύ των οποίων:

1997: Ιωάννινα, Καλλιτεχνική ομάδα γυναικών Ηπείρου.

2010: Πρέβεζα, συμμετοχή με λίγα έργα σε ατομική έκθεση του Κώστα Καλέντζη.

2011-12-13-14: Πρέβεζα, Πινακοθήκη Λέανδρου Σπαρτιώτη.

2012: Πρέβεζα, Τράπεζα Marfin (Ραδιομαραθώνιος ΣΚΑΪ).

2012: Πρέβεζα, Πινακοθήκη «Γιάννης Μόραλης», για τα 100 χρόνια απελευθέρωσης της Πόλης.

2013: Πρέβεζα, Πινακοθήκη «Γιάννης Μόραλης».

2012-13-14 Ιωάννινα, Πνευματικό Κέντρο με το Εικαστικό Εργαστήριο του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών.

2015: Πρέβεζα, Πινακοθήκη «Γιάννης Μόραλης».

Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές φίλων και στην Πινακοθήκη Λέανδρου Σπαρτιώτη.

 

Δείτε Επίσης

Σκιοθέατρο του Αγάπιου Αγαπίου από τα Σωματεία του Εργατικού Κέντρου, τον Σύλλογο Γυναικών και τον Εμπορικό Σύλλογο Ιωαννίνων

Τα Σωματεία του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων με το Σύλλογο Γυναικών Ιωαννίνων και τον Εμπορικό Σύλλογο ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments