Δευτέρα , 16 Μαΐου 2022
Αρχική / Επικαιρότητα / Ανακοίνωση της Τ.Ο Ιωαννίνων του Κ.Κ.Ε. για την καταδίκη της καθαρίστριας του Π.Γ.Ν.Ι

Ανακοίνωση της Τ.Ο Ιωαννίνων του Κ.Κ.Ε. για την καταδίκη της καθαρίστριας του Π.Γ.Ν.Ι

Σε ανακοίνωση της Τ.Ο. Ιωαννίνων του ΚΚΕ αναφέρονται τα εξής:

“Εκφράζουµε την καταδίκη µας για την άδικη και σκληρή τιµωρία της καθαρίστριας που καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλακή µε αναστολή, επειδή το 2001 παραποίησε κατά ένα χρόνο το έτος κτήσης του απολυτηρίου ∆ηµοτικού, προκειµένου να µπορέσει να λάβει µέρος σε διαγωνισµό του ΑΣΕΠ, για µια θέση βοηθητικού προσωπικού.
Να σηµειώσουµε ότι πρόκειται για µητέρα 13 παιδιών, τα τέσσερα από τα οποία είναι ανήλικα. Η παραπάνω καταδίκη έρχεται να προστεθεί σε προηγούµενα περιστατικά, όπως την αντίστοιχη καταδίκη καθαρίστριας στον Βόλο, συλλήψεις ηλικιωµένων που πουλάνε χόρτα και κάστανα σε λαϊκές αγορές και η λίστα συνεχίζεται µε άλλες περιπτώσεις «εγκληµατιών» που απλά προσπαθούνε να επιβιώσουν σε συνθήκες πραγµατικής ανέχειας.
Αντίθετα, η αστική δικαιοσύνη δε δείχνει τον ίδιο ζήλο για τα σκάνδαλα εκατοµµυρίων των καπιταλιστών και του πολιτικού τους προσωπικού, για την εξόφθαλµη καταπάτηση της όποιας εργατικής νοµοθεσίας από µεγαλοεργοδότες σε χώρους δουλειάς ή όταν πρόκειται για τους Χρυσαυγίτες δολοφόνους του Π. Φύσσα και
πολλών άλλων, που συνεχίζουν να κοιµούνται ελεύθεροι στα σπίτια τους. Η απόφασή αυτή είναι ακόµα πιο προκλητική, αν αναλογιστούµε ότι εκδόθηκε την στιγµή που ο λαός δε προλαβαίνει να µετρήσει τα εκατοµµύρια που αλλάζουν χέρια σε off-shore, σε µίζες και σκάνδαλα, µε τα αστικά κόµµατα να διαγωνίζονται για το
ποιο είναι λιγότερο διεφθαρµένο. Μόλις λίγους µήνες µετά τη σκανδαλώδη απόφαση του ∆ήµου Ιωαννίνων να διαγράψει πρόστιµα εκατοµµυρίων από µεγάλες βιοµηχανίες της περιοχής µας.
Τη στιγµή που εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ζούνε κάτω από τα όρια της φτώχιας, στην ανεργία και χωρίς βασικά βιοποριστικά µέσα, η δικαιοσύνη των καπιταλιστών έρχεται να τιµωρήσει µια µητέρα 13 παιδιών, που παλεύει µε την αξιοπρεπή δουλειά της να τα βγάλει πέρα. Είναι ξεκάθαρο ότι η αστική δικαιοσύνη στέλνει ένα µήνυµα. Για το φτωχό λαό θα είναι αµείλικτο το σπαθί της. Αντίθετα, για τα τους καπιταλιστές το σπαθί της γίνεται χάδι. Όσο πιο µεγάλο το πορτοφόλι, τόσο πιο µαλακά τα πούπουλα που θα πέφτουν οι ένοχοι. ∆ε θα διστάσουν να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους, για να εξασφαλίσουν ότι το κράτος τους θα έχει λεφτά να ταΐσει τους βιοµήχανους, τους εφοπλιστές και τους ΝΑΤΟικούς φίλους τους. Οι νόµοι τους είναι άδικοι γιατί προστατεύουν τα κέρδη των καπιταλιστών και του κράτους τους. Είναι µεγάλη η ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που έχει διατηρήσει και δυναµώσει το αντιδραστικό νοµοθετικό πλαίσιο των προηγούµενων κυβερνήσεων και της Ε.Ε. Η κυβέρνηση φέρει ευθύνη για το γεγονός ότι περιπτώσεις σαν αυτή καταλήγουν στις δικαστικές αίθουσες. Η µεγαλύτερη όµως ευθύνη τους είναι ότι µε τις πολιτικές τους έχουν φτάσει τον λαό να καταφεύγει σε τέτοια µέσα για να µπορέσει να µεγαλώσει τα παιδιά του, να έχει ένα πιάτο φαΐ, ρεύµα και νερό στο σπίτι του. Η πολιτική που κάνει τον πλούσιο πλουσιότερο και το φτωχό φτωχότερο είναι το πραγµατικό έγκληµα! Απαιτούµε να πάρει θέση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι κυβερνητικοί της εκπρόσωποι στο νοµό Ιωαννίνων, ώστε να παρθεί πίσω η απαράδεκτη απόφαση! Να πάρουν θέση Περιφερειάρχης- ∆ήµαρχος και λογιών τοπικοί άρχοντες, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλιση και τα ένσηµα της καθαρίστριας. Να πάρουν όλοι τους την ευθύνη για το πώς θα µεγαλώσει τα 4 ανήλικα παιδιά της!
Ο λαός να γυρίσει την πλάτη του στα κόµµατα που έχουν δοκιµαστεί χίλιες φορές και
έχουν αποτύχει στην υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωµάτων. Να καταδικάσει στη συνείδηση του αυτή τη σάπια πολιτική. Να οργανώσει την πάλη του για κάθε µικρό ή µεγάλο πρόβληµα.
Ο λαός να δυναµώσει µε κάθε τρόπο τους κοµµουνιστές, τους αγωνιστές σε κάθε χώρο. Να τιµωρήσει τα κόµµατα του κεφαλαίου µε ψήφο στο ΚΚΕ παντού. Να κάνει κριτήριο ψήφου την «ανεξάρτητη δικαιοσύνη» και να παλέψει για την πραγµατική δικαιοσύνη που συµπυκνώνεται σε ένα σύνθηµα:

«Νόµος είναι το δίκιο του εργάτη!» “

Δείτε Επίσης

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Υπογράφηκε η σύμβαση για τα έργα αναβάθμισης στην Χαριλάου Τρικούπη

“Στην υπογραφή της σύμβασης για την αναβάθμιση των υποδομών στη Δημοτική Ενότητα Ιωαννίνων προχώρησαν σήμερα ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments