Δευτέρα , 26 Ιουλίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Διεθνή Νέα / Αποχωρεί από την AOZ το Barbaros

Αποχωρεί από την AOZ το Barbaros

«Το πλοίο Μπαρμπαρός που αναζητούσε πετρέλαιο στα ανοιχτά της Κύπρου, επιστρέφει στην Τουρκία»

barbaros

«Συμφωνία» δείχνει η διπλή αποχώρηση του γεωρτύπανου «SAIPEM 10000» χθες από την Κυπριακή ΑΟΖ, όσο και του τουρκικού ερευνητικού πλοίου Barbaros  από τα ανοιχτά της Κύπρου, που αναγγέλθηκε πριν από λίγο.

Σε είδηση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Cihan, με τον τίτλο: «Το πλοίο Barbaros που αναζητούσε πετρέλαιο στα ανοιχτά της Κύπρου, επιστρέφει στην Τουρκία».

Όπως γράφει το τουρκικό πρακτορείο μετά την αποχώρηση από την περιοχή του πλοίου γεωτρήσεων SAIPEM 10000 που έκανε γεωτρήσεις για λογαριασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποχωρεί από την περιοχή και το πλοίο Barbaros.

Το πλωτό γεωτρύπανο »SAIPEM 10000» που πραγματοποίησε γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ για λογαριασμό της ιταλοκορεατικής κοινοπραξίας ENI/KOGAS αποχώρησε νωρίς χθες το βράδυ από το σημείο της γεώτρησης στο κοίτασμα «Αμαθούσα» στο «Τεμάχιο 9», γράφει ο Φιλελεύθερος.

Προορισμός του σύμφωνα με πληροφορίες είναι λιμάνι της Ιταλίας όπου θα κάνει συντήρηση. Μέχρι σήμερα το πρωί – και για πολλές εβδομάδες το τουρκικό ερευνητικό σκάφος, βρίσκεται αγκυροβολημένο στον κόλπο της Αμμοχώστου απέναντι από την αρχαία Σαλαμίνα. Μαζί του και το συνοδευτικό σκάφος «Kofso».

2

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Τρίτο ετήσιο βραβείο της Ευρωομάδας της Αριστεράς GUE / NGL για «δημοσιογράφους, μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος και υπερασπιστές του δικαιώματος στην πληροφόρηση»

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, με αφορμή την τρίτη ετήσια απονομή ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of