Κυριακή , 2 Οκτωβρίου 2022
Επικαιρότητα
Αρχική / Ενδιαφέρουσες Ιστορίες / Εκδήλωση για την 196η Επέτειο από την Επανάσταση των Καλαρρυτών.Η ομιλία της Μ.Τζούφη (ΣΥΡΙΖΑ)

Εκδήλωση για την 196η Επέτειο από την Επανάσταση των Καλαρρυτών.Η ομιλία της Μ.Τζούφη (ΣΥΡΙΖΑ)

Kalarites_1Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Σε ανακοίνωση του Γραφείου της Μερόπης Τζούφη(βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ)  για τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 196ης επετείου από την επανάσταση των Καλαρρυτών που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 2 Ιουλίου στους Καλαρρύτες Ιωαννίνων αναφέρονται τα εξής: “Στον εορτασμό συμμετείχαν οι Βουλευτές Ιωαννίνων, Μερόπη Τζούφη και Ιωάννης Καραγιάννης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, οι Δήμαρχοι Βορείων Τζουμέρκων και Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας, οι Αντιδήμαρχοι Βορείων Τζουμέρκων, ο Περιφερειακός Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηπείρου, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, καθώς και πλήθος Καλαρρυτιωτών.

Η Μερόπη Τζούφη, τοποθετήθηκε εκ μέρους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας αρχικά πως εκδηλώσεις τέτοιου είδους είναι ιδιαίτερα σημαντικές, καθώς διατηρούν ζωντανή την ιστορική μνήμη. Συνέχισε αναφέροντας ότι οι κάτοικοι της ιστορικής κοινότητας όρθωσαν το ανάστημά τους και ξεσηκώθηκαν ενάντια στον Τούρκο κατακτητή, πληρώνοντας πολύ βαρύ τίμημα για την επαναστατική αυτή κίνηση, αφού το χωριό καταστράφηκε, ενώ οι κάτοικοι έχασαν τις περιουσίες τους και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τον τόπο τους.Η βουλευτής αναφέρθηκε επίσης στην αυταπάρνηση και στο πείσμα που επέδειξαν οι Καλαρρυτιώτες, προκειμένου να σταθούν και πάλι στα πόδια τους, ενώ κλείνοντας τόνισε πως ακόμη και σε εποχές δύσκολες, με εργατικότητα, πείσμα και κυρίως αγάπη για τον τόπο μας μπορούμε να υπερβούμε όλα τα εμπόδια και να προχωρήσουμε μπροστά.

Ακολούθησεκατάθεση στεφάνου από τον Ιωάννη Καραγιάννη, εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής κ. Βούτση, ενώ πραγματοποιήθηκε βράβευση της κ. Μαρίας Ζαρμπαλά, για τη δωρεά ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Πραμάντων. Την βράβευσή της έκανε η Μερόπη Τζούφη. Από τον Ιωάννη Καραγιάννη βραβεύτηκε ο αθλητής του Τάε Κβο Ντο Γκογκάκης Δημήτριος για την κλήση του στην Εθνική Ομάδα, ενώ ο Δήμαρχος Β. Τζουμέρκων Ι. Σεντελές βράβευσε τον κ. Αθανάσιο Μητρογεώργο, τοπικό μάστορα, για την προσφορά του στο χωριό.”

 

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Σ.Πρωτοψάλτης(Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης):Η  καταπολέμηση  της ανεργίας  είναι  ο βασικός μας στόχος. Η 9η «Ημέρα Καριέρας» στα Γιάννενα, το Σάββατο 1 Οκτωβρίου

  Από :Γιώργος Γκόντζος([email protected])—   «Η  καταπολέμηση  της ανεργίας  είναι  ο βασικός μας στόχος.Όταν ανέλαβε  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments