Τετάρτη , 16 Ιουνίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Εκδηλώσεις Ιωάννινα / Θεατρική μουσική παράσταση:” Στο Γαλατά ψιλή βροχή”

Θεατρική μουσική παράσταση:” Στο Γαλατά ψιλή βροχή”

Ο Μικρασιατικός Σύλλογος Νεοκαισάρειας Ιωαννίνων και το Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων παρουσιάζουν, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης προς τιμή των 90 χρόνων από την Φυγή των Καππαδοκών, τη θεατρική μουσική παράσταση Στο Γαλατά ψιλή βροχή, την Παρασκευή 24 Απριλίου (Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Αρμενίων). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας». Ώρα έναρξης: 8.30 μ.μ.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Πρόκειται για μια παράσταση σαν βαρκάδα στα νερά της Πόλης, της Σμύρνης, της καθ’ ημάς ανατολής, με συνταξιδιώτες την Θεοδοσία  Στίγκα,  στο τραγούδι, τον Χάικ Γιαζιτζιάν, ούτι, τον Μάνο Κουτσαγγελίδη κανονάκι, τον  Φώτη Τσορανίδη, κιθάρα και τον Πάνο Σκουρολιάκο, στο θεατρικό μέρος, σε κείμενα των Νικηφόρου Ρωμανού, Νικήτα Χωνιάτη, Μιλτιάδη Χουρμούζη, Θέμη Πάνου και αφηγήσεις απλών ανθρώπων.

Τραγούδια και κείμενα ακούγονται διαφορετικά σ αυτήν την παράσταση.  Στην Κωνσταντινούπολη των πολλών και διαφορετικών πολιτισμών, στην κοσμοπολίτισσα  Σμύρνη,  αλλά και στη Συρία και τον Λίβανο  συναντώνται ήχοι και λέξεις ελληνικές, αρμένικες, αραβικές, τούρκικες  δημιουργούν  μια μεγάλη παρέα όπου όλοι οι καλοί χωράνε. Μια ωραία βόλτα σε ένα παρελθόν που είναι ταυτόχρονα και το παρόν όλων αυτών των τόπων και των ανθρώπων. Η Θεοδοσία, ο Χάικ, ο Μάνος και ο Φώτης  μοιράζονται τραγούδια σε διαφορετικές γλώσσες συνθέτοντας ένα γοητευτικό και  αρμονικό μουσικό  μωσαϊκό.

Η σκηνοθετική επιμέλεια είναι του Πάνου Σκουρολιάκου, η εικαστική  επιμέλεια της Πηνελόπης Συρογιάννη  και της Νότας Μπενετάτου .

Δείτε Επίσης

Ζωντανή διαδικτυακή εκδήλωση της Ν.Ε. Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία διοργανώνει ζωντανή διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Οικονομία, Κοινωνία και ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of