Πέμπτη , 19 Μαΐου 2022
Αρχική / Διεθνή Νέα / Πούτιν: «Η Ρωσία δεν παραβιάζει κανένα κανόνα του παιχνιδιού»

Πούτιν: «Η Ρωσία δεν παραβιάζει κανένα κανόνα του παιχνιδιού»

«Οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία λόγω της Ουκρανίας αποσκοπούν στην ανάσχεση της ανάπτυξης της χώρας» αναφέρει ο Βλαντιμίρ Πούτιν

poutin_10

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει τη «βαθειά πεποίθηση» ότι η Ρωσία δεν παραβιάζει τους κανόνες του παιχνιδιού στη διεθνή σκηνή, αντίθετα με τη Δύση και ότι οι κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί για τον ρόλο της στην ουκρανική κρίση αποσκοπούν στην ανάσχεση της ανάπτυξης της χώρας.

Αυτό δηλώνει στο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Πρόεδρος» που γυρίστηκε από το δίκτυο Russia 1 της ρωσικής δημόσιας τηλεόρασης για τη συμπλήρωση 15 ετών του Βλαντίμιρ Πούτιν στην εξουσία. Η ταινία μεταδόθηκε ήδη στη ρωσική Άπω Ανατολή και το βράδυ θα μεταδοθεί στον κεντρικό τομέα της Ρωσίας.

«Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι δεν παραβιάζουμε κανέναν κανόνα του παιχνιδιού. Και όταν λέω «κανόνες του παιχνιδιού» εννοώ πριν απ΄όλα το διεθνές δίκαιο, τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και ό,τι συνδέεται μ΄αυτά. Και αυτό αφορά τις σχέσεις μας με την Ουκρανία, την κατάσταση στην Κριμαία…τα προβλήματά μας στον τομέα της παγκόσμιας ασφάλειας», λέει.

Αναφερόμενος στις διεθνείς κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Μόσχα μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας, τον Μάρτιο 2014, και τον ρόλο της στην ουκρανική κρίση ο Πούτιν λέει: «Αυτές οι κυρώσεις δεν είναι τίποτε άλλο, παρά μία απόπειρα ανάσχεσης της ανάπτυξης της Ρωσίας. «Δεν υπάρχει τίποτε καινούργιο» στις προθέσεις που έχει επιδείξει η Δύση «εδώ και αιώνες», προσθέτει.

«Οι αυτόκλητοι ηγετικοί κύκλοι των δυτικών χωρών, οι πολιτικές και οικονομικές τους ελίτ μας αγαπούν όταν είμαστε φτωχοί, εξαθλιωμένοι και στεκόμαστε με το χέρι απλωμένο για να ζητιανέψουμε..!», λέει.

0

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Α.Ιωαννίδου(Εντεταλμένη διδάσκουσα Université Paris II, Panthéon – Assas, και δικηγόρος Παρισίων)-Δυστυχώς οι «υποσχέσεις» του Ισλαμικού κράτους γίνονται πράξη.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— «Για όλους τους εκπαιδευτικούς , συζήτησα και με φίλους, ήταν τεράστιο το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments