Σάββατο , 2 Σεπτεμβρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / ΥΓΕΙΑ / Σωματείο ατόμων με αναπηρία – «ΕΛΠΙΔΑ»-ΚΕΕΑΑ Ν. Πρέβεζας: Δηλώνουμε την απόφασή μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε

Σωματείο ατόμων με αναπηρία – «ΕΛΠΙΔΑ»-ΚΕΕΑΑ Ν. Πρέβεζας: Δηλώνουμε την απόφασή μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε

AMEA Από:Γιώργος Γκόντζος

 Με αφορμή την Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία το σωματείο ατόμων με αναπηρία – «ΕΛΠΙΔΑ»Πρέβεζας και το Κέντρο Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκατάστασης Ν. Πρέβεζας σε ανακοίνωσή τους τονίζουν:

Εμείς, τα άτομα με αναπηρία, οι γονείς και κηδεμόνες ατόμων με νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο Down, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, τα άτομα με χρόνιες παθήσεις, σήμερα, 3η Δεκέμβρη 2015, Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, δηλώνουμε την απόφασή μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να ανατρέψουμε τις δυσμενείς καταστάσεις που βιώνουμε από τα μέτρα της διαρκούς πολιτικής λιτότητας που μας έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση.

Εκφράζουμε την πολιτικο – ιδεολογική αντιπαράθεσή μας στις απόψεις που τάσσονται υπέρ της αποκαθήλωσης του κοινωνικού κράτους και αγωνιζόμαστε απέναντι σε μια σειρά αντι- αναπηρικών μέτρων που οδηγούν στον κίνδυνο να μπει λουκέτο πανελλαδικά σε δομές που φιλοξενούν ή απασχολούν παιδιά με νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο Down, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, σε δομές που έχουν δημιουργήσει και λειτουργούν για τα παιδιά τους οι ίδιοι οι γονείς ατόμων με αναπηρία, σε Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και σε Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας.

Το Κέντρο Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκατάστασης Ν. Πρέβεζας (ΚΕΕΑΑ Ν. Πρέβεζας) ως Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας – Διημέρευσης απαιτεί να ληφθεί δέσμη συντονισμένων μέτρων άμεσης και μακροχρόνιας προστασίας των ατόμων με αναπηρία από τις επιπτώσεις της κρίσης και αγωνίζεται για την επαναλειτουργία του ώστε τα άτομα αυτά της περιοχής μας που απασχολεί να έχουν μέσα από το ΚΕΕΑΑ Ν. Πρέβεζας αυτά που δικαιωματικά τους ανήκουν χωρίς καμία περικοπή. Δεν μπορούμε άλλο να συνεχίσουμε να κρατάμε τα παιδιά μας στην απομόνωση.

Το σωματείο ατόμων με αναπηρία – «ΕΛΠΙΔΑ» στηρίζει και συμμετέχει στην απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για σήμερα Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015. Επίσης στις 4 Νοέμβρη 2015,  το σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ» είχε συμμετοχή μαζί με την «ΕΣΑμεΑ» στη διαμαρτυρία που έγινε στην Αθήνα κατά της περικοπής των νοσηλείων των ΑΜΕΑ, τα προνοιακά επιδόματα, το συνταξιοδοτικό καθώς  και για την περικοπή φαρμάκων των χρόνιων παθήσεων όπως βιώνουν όλοι και περισσότερο οι ευπαθείς ομάδες.

Ο Πρόεδρος των Σωματείων

Αρβανίτης Περικλής

Δείτε Επίσης

Εθελοντική αιμοδοσία στο Δικαστικό Μέγαρο από πολλαπλούς φορείς των Ιωαννίνων

Το Περιφερειακό Τμήμα Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού μαζί με την εθελοντική ομάδα Paguristas, την ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments