Παρασκευή , 25 Ιουνίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Εκπαίδευση / Τελετή υποδοχής 24 προπτυχιακών και 2 μεταπτυχιακών φοιτητών από την Κίνα, καθώς και της υπεύθυνης Καθηγήτριας

Τελετή υποδοχής 24 προπτυχιακών και 2 μεταπτυχιακών φοιτητών από την Κίνα, καθώς και της υπεύθυνης Καθηγήτριας

Photo

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητής κ. Γεώργιος Καψάλης, υποδέχτηκε, με ιδιαίτερη χαρά, την Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015, στο Κέντρο Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού, είκοσι τέσσερις προπτυχιακούς και δύο μεταπτυχιακούς φοιτητές από την Κίνα, καθώς και την υπεύθυνη Καθηγήτρια, στο πλαίσιο συμφωνίας που υπέγραψε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με το  Τμήμα  Ξένων Σπουδών του Πανεπιστημίου του Πεκίνου για την παρακολούθηση, από τους παραπάνω φοιτητές, μαθημάτων Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού για τα τρία επόμενα χρόνια.

Στην τελετή υποδοχής, εκτός από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου, καθώς και μέλη του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού, παρέστησαν η Γενική Γραμματέας του Συμβουλίου Υποτροφιών της Κίνας, Dr. Liu JinGhui, ο Διευθυντής του Τμήματος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, κ. Li Hong, το Στέλεχος του Τμήματος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, κ. Liu Chao, καθώς και ο κ. Zhang Zhan, Διευθυντής για θέματα Πολιτισμού και Εκπαίδευσης της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα.

 

            Κατά την τελετή υποδοχής, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αφού καλωσόρισε τους φοιτητές και τους εκπροσώπους της αποστολής από την Κίνα, αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που έχει η συγκεκριμένη συνεργασία και η οποία μπορεί να επεκταθεί και σε άλλους τομείς. Παράλληλα, τόνισε ότι οι υποδομές, το προσωπικό και η εμπειρία που διαθέτει το Κέντρο Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού αποτελούν εχέγγυο για μία απολύτως επιτυχή συνεργασία ανάμεσα στα δύο Ιδρύματα.

            Από την πλευρά τους, τόσο η Γενική Γραμματέας του Συμβουλίου Υποτροφιών της Κίνας όσο και ο Διευθυντής για θέματα Πολιτισμού και Εκπαίδευσης της Πρεσβείας της Κίνας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το πλαίσιο συνεργασίας ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στο Πανεπιστήμιο Ξένων Σπουδών του Πεκίνου, καθώς και τη βεβαιότητά τους για περαιτέρω συνεργασία και σε άλλους ερευνητικούς τομείς.

 

Ακολούθως, η αντιπροσωπεία της Κίνας συναντήθηκε στην Πρυτανεία και με τους Αναπληρωτές Πρύτανη, Καθηγητές κ.κ. Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, Ανδρέα Φωτόπουλο και Θωμά Μπάκα. Ο κ. Φωτόπουλος παρουσίασε τη δομή του Πανεπιστημίου, ενώ ο Πρύτανης συνόδευσε την αντιπροσωπεία και επισκέφθηκαν μαζί τις βασικότερες υποδομές του Ιδρύματος.

Στην αντιπροσωπεία της Κίνας παραδόθηκε ηλεκτρονικό υλικό με άξονες και θέματα που μπορούν να αποτελέσουν τις βάσεις για περαιτέρω κοινή μελλοντική συνεργασία.

Δείτε Επίσης

Κατάθεση αναφοράς από την Όλγα Γεροβασίλη και τη Μερόπη Τζούφη προς την Υπουργό Παιδείας για το ενδεχόμενο κατάργησης της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς

Οι Βουλευτές Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, Όλγα Γεροβασίλη και Μερόπη Τζούφη, καταθέτουν προς ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of